Ai şi tu aceste bubiţe pe piele? Mergi la medic! Ar putea fi dishidroză

1 aprilie 2019   Modă

Deshidroza este o boală de piele ce afectează numeroase persoane din România, fără ca multe dintre ele să ştie cauzele apariţiei sau ce ar trebui să facă pentru a preveni apariţia simptomelor.;

Aceasta afecţiune dermatologică numită şi eczemă dishidrotică sau pomfolix se manifestă prin apariţia unor vezicule mici, pline cu lichid, în special pe palme (dishidroză palmară) şi în tălpi (dishidroză plantară). Veziculele provoacă de obicei mâncărimi

De obicei, problema dispare spontan, după 2-3 săptămâni de la debut. Bolnavii observă că pielea se descuamează şi că bubiţele îşi pierd treptat din mărime.

Dacă nu te scarpini în zonele afectate, nu vor rămâne semne sau cicatrici pe piele. În caz contrar, pielea se va vindeca mai greu sau se poate produce o infecţie bacteriană. Deşi dishidroza dispare de la sine, poate reapărea.

Dishidroza nu este o afecţiune contagioasă şi este provocată de stres sau diferite alergii sezoniere. Factorii genetici, alergia la anumite chimicale sau metale, aspirina, fumatul şi numeroşi alţi factori joacă un rol important în apariţia acestei boli.

Tratamentul pentru acest tip de eczema numită dishidroză implică băi cu soluţii antiseptice şi aplicarea de medicamente tip dermatocorticoizi.

Sursă: a1.ro, libertatea.ro

Mai multe