Când alimentaţia îţi afectează sănătatea
Din ce în ce mai mulţi oameni devin conştienţi de implicaţiile unui stil de viaţă sănătos când vine vorba de alimentele pe care le consumă. Prin urmare, industria alimentară ajunge să ne ofere o mulţime de alternative. Dar este o încercare veritabilă sau o strategie de marketing inteligentă şi înşelătoare?
Ce trebuie să cauţi
Dietele moderne şi planurile de mâncare subliniază întotdeauna importanţa consumului exclusiv al alimentelor organice. Cu toate acestea, industria alimentară încearcă să strecoare lucrurile dincolo de noi. Iată cele mai comune cinci neadevăruri în legătură cu alimentele bio:
Sunt 100% naturale
Etichetele produselor alimentare sunt din ce în ce mai inteligente. Când te duci la cumpărături într-un supermarket, eşti imediat atrasă de alimentele cu etichetă verde, despre care crezi că sunt foarte sănătoase, nu-i aşa?
Fără grăsimi trans
Despre grăsimile trans ştim că cresc nivelul de colesterol şi înfundă arterele. De fapt, descoperirea acestui lucru este ceea ce a dat naştere unei întregi discuţii despre ”grăsimile rele” şi ”grăsimile bune”. Din acest motiv, alimentele care pretind că nu le conţin sunt incredibil de populare. Totuşi, trebuie să fii prudentă.
Fără grăsime
Dar ce înseamnă alimentele care sunt comercializate ca fiind complet "lipsite de grăsimi"? Discuţia despre grăsimi, în general, este atât de complexă şi confuză, încât nici nu mai ştii ce să crezi. Dar, în timp ce astfel de produse ar putea fi într-adevăr lipsite de orice tip de grăsimi, acest lucru nu înseamnă că acestea au, de asemenea, un număr scăzut de calorii sau sunt bune pentru tine în orice mod. Atunci când un produs nu conţine grăsimi, gustul său nu este acelaşi. În ele sunt adăugate zahăr, sare, făină şi diverşi agenţi. Acest lucru nu numai că transformă alimentul într-o bombă calorică, ci poate provoca supraalimentarea.
Conţin fructe proaspete
Foarte multe sucuri naurale şi alte produse alimentare susţin că sunt pe bază de fructe proaspete. Acest lucru îi determină pe mulţi consumatori să creadă că într-adevăr sunt folosite fructe, în timp ce, în realitate, cel mai probabil cantitatea de fruct folosită este una mică, ea fiind completată cu altceva.
Sunt light
Pentru ca un aliment să se califice ca "light (uşor)" din punct de vedere nutriţional, trebuie să aibă cel puţin jumătate din conţinutul de grăsime din produsul original, dacă nu mai puţin. În cazul în care pe etichetă scrie altceva, atunci ea se referă cel mai probabil la gustul produsului original, mai mult sau mai puţin.