Protejează-te natural de efectele nocive ale razelor de soare
Vara este un anotimp minunat, ne bucurăm de soare şi de vremea caldă, dar, la fel ca orice alt anotimp, vine cu o mulţime de riscuri din cauza razelor ultraviolete foarte puternice.
Cremele de protecţie solară sunt cea mai bună soluţie pentru a ne proteja pielea, dar, dincolo de folosirea lor ori de câte ori ne expunem la soare, alimentaţia joacă un rol esenţial.
Există anumite tipuri de alimente pe care, dacă le consumi mai des în timpul verii, ajută la menţinerea colagenului din piele.
Acestea sunt:
Roşiile
Sunt legumele de sezon pe care le găseşti peste tot. Potrivit unui studiu, persoanele care au mâncat câte 5 linguri de pastă de roşii cu o lingură de ulei de măsline timp de 10 săptămâni au redus cu 40% riscul de a suferi arsuri solare. S-a aflat că licopenul din roşii este cel care ne apără pielea de arsurile solare.
Ceaiul verde
Este bun la toate, chiar şi la prevenirea arsurilor. În plus, ceaiul verde poate repara pielea deteriorată, inclusiv cea afectată de simptomele similare cancerului de piele.
Vinul roşu
Studiile au arătat că resveratrolul din vin ne protejează împotriva radiaţiilor solare.
Turmericul
Nu mai e un secret că turmericul este un leac pentru foarte multe afecţiuni. Acesta poate fi folosit şi pentru prepararea unei creme de protecţie solară naturală.
Fructele goji
S-a aflat că un pahar de suc de goji consumat zilnic ne ajută să avem o piele mai frumoasă datorită proprietăţilor antioxidante ale fructelor de goji. Un alt studiu efectuat pe şoareci a identificat şi proprietăţile anti-UV ale acestor fructe.