Ce alimente să eviţi când suferi de constipaţie

26 septembrie 2017   Modă

Constipaţia este tulburarea digestivă cu care se confruntă tot mai mulţi oameni, care apare atunci când mişcările intestinale sunt mai puţin de trei ori pe săptămână. Şi, deşi este bine să ştii care sunt alimentele şi băuturile care previn constiparea, ar trebui să le ştii şi pe cele care agravează problema.

Mâncarea de tip fast-food

Burgerii, cartofii prăjiţi, pizza, toate cauzează constiparea din cauza grăsimilor şi numărului mic de substanţe nutritive pe care le conţine. În plus, mâncarea de tip fast-food deshidratează organismul şi încetineşte tranzitul intestinal. Aşadar, dacă suferi de constipaţie, evită-le!

Cafeaua şi ceaiul negru

Cafeina previne constiparea pentru că stimulează intestinul. Dar dacă eşti deshidratată, aceste băuturi funcţionează în mod opus şi agravează tulburarea digestivă.

Pâinea albă

Spre deosebire de pâinea din cereale integrale, pâinea albă conţine o cantitate mare de amidon şi are foarte putine fibre, motiv pentru care ar trebui să o eviţi dacă suferi de constipaţie.

Carnea roşie

Ar putea fi delicioasă, dar ea este bogată în grăsimi şi fibre de proteine dură (ceea ce este dificil pentru digestia intestinală). Iar conţinutul ridicat de fier face ca aceasta să fie o mâncare neprietenoasă din cauza constipaţiei.

Produsele care conţin gluten

Glutenul este o proteină complexă care se găseşte în anumite boabe, cum ar fi grâul, secara şi orzul. Ea îi conferă aluatului elasticitatea, făcând prăjiturile şi pâinea fragede. Dar, foarte mulţi oameni sunt sensibili la acest compus şi dezvoltă probleme autoimune intense atunci când o consumă. Şi constipaţia este unul dintre simptomele intoleranţei la gluten. Aşadar, dacă eşti constipată, mănâncă orez brun în locul celui alb.

Credit foto: www.newhealthadvisor.com

Mai multe