Sucul de prune: Remediul ideal pentru constipaţie

1 70799 original jpg jpeg

Cei care suferă de constipaţie ştiu că acesta nu este unul dintre cele mai dorite subiecte de discuţie, însă nu îţi face griji, dacă te afli în această situaţie. Află că sunt milioane de persoane care se confruntă cu acest gen de problemă, deşi cauzele şi simptomele pot varia.

Vestea bună este că aceasta poate fi tratată prin utilizarea unor metode naturale şi nu ai nevoie de laxative pe bază de prescripţie medicală sau de alte suplimente pentru a scăpa de problemă. 

Cum ajută sucul de prune la ameliorarea constipaţiei?

Unul dintre cele mai bune remedii naturale recomandate pentru constipaţie este sucul de prune. Sunt multe studii care dovedesc eficacitatea acestui tratament. Băuturaconţine anumiţi nutrienţi şi compuşi care au efect laxativ eficient şi care ajută în ameliorarea acestei probleme.

1. Sorbitolul

Suculde prune conţine o cantitate mare de zaharuri,însă nu toate acţionează la fel atunci când vine vorba de constipaţie. Acesta are sorbitol,cunoscut ca un "laxativ non-stimulare". Alte zaharuri,cum ar fi fructoza,glucoza şi zaharoza,sunt absorbite rapid în intestin,ceea ce înseamnă că în momentul în care reziduurile de alimente au ajuns la colon,au fost digerate. Nu este şi cazul sorbitolului. Concentraţia sa în colon rămâne ridicată,deoarece nu este la fel de uşor de absorbit ca alte zaharuri. Acesta scade deshidratarea scaunelor şi luptă împotriva constipaţiei.

2. Fibre

Prunele uscate sunt cunoscute pentru conţinutul lor ridicat de fibre. În mod evident,sucul de prune nu conţine la fel de multe fibre,dar există o mulţime de branduri care includ pulpa de prune în sucuri pentru a furniza necesarul de fibre suplimentar. Acest nutrient trece prin tractul digestiv,fără a fi absorbit prin intestine.

3. Compuşi fenolici

Acestea sunt elemente constitutive care se găsesc din abundenţă în plante. Ele sunt o sursă bogată de antioxidanţi care protejează corpul împotriva îmbătrânirii celulelor şi a stresului oxidativ. Un beneficiu de a folosi compuşi fenolici în tratarea constipaţiei este că aceştia funcţionează ca şi laxativele. Ei ajută la stimularea nervilor enterici şi la declanşarea peristaltismului. Acest lucru face scaunele să fie mai puţin deshidratate.

Compuşii fenolici,prezenţi în prune,se găsesc în cantităţi mai mici în sucul de prune,dar sunt încă suficienţi pentru a fi foarte eficienţi în vindecarea constipaţiei.