Ce cauzează înceţoşarea creierului

19 martie 2018   Modă

Creier înceţoşat este un termen general, altfel cunoscut sub numele de sindromul capului tulbure, care se manifestă prin uitare, confuzie, anxietate şi dificultate de focalizare şi concentrare.

Există mai multe cauze pentru care simţi că ai creierul înceţoşat, şi anume:

-    Lipsa somnului

-    Glicemia scăzută

-    Multitasking-ul

-    Surmenajul

-    Deshidratarea

-    Alergia

-    Bolile grave

-    Menopauza

-    Medicamentele (anumite)

-    Consumul excesiv de alcool

Principalele cauze care provoacă ”creierul înceţoşat” sunt:

Alimentaţia

Schimbările pe care le faci în alimentaţie pot afecta modul în care te simţi. Unele dintre cauzele alimentare care pot cauza incapacitate de concentrare sunt:

-    Consumul excesiv de mâncare

-    Săritul peste mese

-    Consumul de alimente la care eşti alergică

-    Consumul excesiv de alimente procesate

-    Lipsa substanţelor nutritive

-    Dieta cu conţinut scăzut de grăsimi

Pentru a combate problema, adoptă o alimentaţie pe bază de legume şi fructe, bogată în substanţe nutritive. În plus, este foarte important să mănânci cele 3 mese principale (mic-dejun, prânz şi cină) în timpul zilei.

Lipsa somnului

Deşi fiecare organism este diferit, corpul are nevoie de un minim de 6 ore de somn pe noapte pentru a se recupera. Dacă somnul lipseşte, a doua zi te simţi obosită şi lipsită de vlagă. Acest lucru se întâmplă de obicei cu persoanele care nu dorm suficient din cauză că muncesc până târziu, care suferă de insomnie sau de alte tulburări de somn ori de diferite afecţiuni.

Stresul

Stresul poate avea efecte negative asupra sănătăţii şi, implicit, asupra creierului. Studiile recente au arătat că stresul este legat de:

-    Pierderea memoriei

-    Depresie

-    Anxietate

-    Insomnie

-    Boala Alzheimer

-    Demenţă

Aproape toată lumea se simte la un moment dat suprasolicitată şi stresată. Dar schimbările simple în cadrul regimului alimentar şi al somnului vor avea un impact semnificativ asupra luptei împotriva stresului. În plus, sportul şi meditaţia ajută foarte mult.

Mai multe