Ce înseamnă când vorbeşti în somn

4 iulie 2017   Modă

Vorbitul în timpul somnului poartă denumirea de somnilocvie. Este o tulburare de somn cu care se poate confrunta toată lumea. Chiar dacă nu este considerată o problemă medicală, vorbitul în somn poate fi deranjant pentru cei din jur.

Ce este somnilocvia

Somnilocvia sau vorbitul în somn este o tulburare destul de comună. Ea poate apărea atunci când suntem sub stres, când ne confruntăm cu o perioadă de anxietate sau tensiunea este prea mare. Episoadele de somnilocvie durează aproximativ 30 de secunde, însă pot exista mai multe pe parcursul nopţii.

Potrivit site-ului

jumătate dintre copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani poartă conversaţii în timp ce dorm şi doar 5% dintre adulţi se confruntă cu această tulburare. Somnilocvia se poate manifesta ocazional sau în fiecare noapte. Femile vorbesc la fel de mult în somn ca şi bărbaţii, iar expertii consideră că somnilocvia se poate moşteni genetic.

Ce poate cauza somnilocvia

-    Stresul emoţional

-    Febra

-    Anumite medicamente

-    Tulburările de sănătate mintală

Cum poţi combate somnilocvia

Se spune că cei care vorbesc în somn nu au curajul să spună cu voce tare ce-şi doresc. Aşadar, totul se ascunde în subconştient. În plus, această tulburare apare la oamenii creativi care au nevoie să se exprime: să deseneze acea imagine, să scrie sau să cânte acel cântec.

Oamenii care vorbesc în somn trebuie învăţaţi să-şi exprime emoţiile şi gândurile atunci când au nevoie, dar, de preferat în timpul zilei. În plus, persoanele care suferă de somnilocvie pot găsi alte modalităţi constructive de a se trata – cântând, ţinând un jurnal sau participând la cursuri de yoga şi practicând exerciţii de respiraţie.

Mai multe