Semne că suferi de o tulburare de alimentaţie

1 73531 original jpg jpeg

Ai tendinţa de a mânca în exces sau, din contra, te înfometezi? Este posibil să suferi de o tulburare de alimentaţie. Fără un tratament adevcat, asta poate duce la probleme grave de sănătate.

Te gândeşti la mâncare tot timpul

Fă o pauză şi reflectează asupra ultimele ore ale zilei. Când îţi petreci timpul cu amicii sau munceşti,te gândeşti la mâncare? Specialiştii spun că atunci când ne gândim la mâncare aproape tot timpul,ne îndreptăm spre un drum nesănătos.

Citeşte şi:Cum reduci pofta de mâncare

Succesul unei diete poate declanşa anorexia

Multe dintre persoanele care au ţinut dietă şi au fost încântate de rezultate au dezvoltat anorexie. Motivul? Deşi ar putea părea inofensiv să mănânci cât mai sănătos şi astfel să scapi de kilogramele nedorite,dieta îi defineşte ca persoană  pe mulţi. De multe ori,ceea ce începe ca o încercare nevinovată de a slăbi sau de a mânca sănătos poate da startul unei tulburări de alimentaţie,pentru că persoana în cauză constată că noul ei comportament rezolvă alte probleme,cum ar fi acceptarea celor din jur sau captarea atenţiei.

Citeşte şi:Totul despre anorexie

Nu vrei să dai piept cu greutăţile

Nu contează cât de roz pare viaţa ta pe profilul tău de Facebook. Toţi trecem prin tot felul de situaţii,unele care-şi pun amprenta pe viaţa noastră. În cazul în care ai suferit recent un deces în familie,un accident de maşină înfricoşător sau poate că te-ai despărţit de cineva,s-ar putea să fii înclinată să te închizi în tine şi să consumi din ce în ce mai multe alimente. Iar de aici până la a te confrunta cu o tulburare de alimentaţie nu mai este decât un pas.

Examinezi etichetele nutriţionale

Pentru că vrei să te asiguri că nu consumi alimenteprocesate sau cu zahăr,petreci ore uitându-te peste ingredientele inscripţionate pe etichetele nutriţionale?  Este posibil să dezvolţi o obsesie periculoasă:ortorexia – dependenţa de alimentaţia sănătoasă. Persoanele care se confruntă cu această obsesie,într-o încercare de a mânca sănătos,încep să elimine tot mai multe alimente pe care le percep ca fiind rele. Dar,atunci când începi să renunţi la grupuri întregi de produse alimentare,privezi organismul de substanţele esenţiale şi nutrimenţii de care are nevoie pentru a funcţiona corect. 

Credit foto:www.watchfit.com