De ce apar palpitaţiile cardiace

18 decembrie 2017   Modă

Palpitaţiile sunt bătăi anormale ale inimii resimţite ca fiind incomode; inima începe să bată mai repede decât o face în mod normal. Deoarece palpitaţiile pot ascunde probleme de sănătate, iată ce le provoacă şi care sunt pricipalele cauze:

Palpitaţiile cardiace pot fi însoţite de:

-    Ameţeală-    Senzaţie de greaţă-    Atac de panică-    Durere în zona pieptului

Dacă te confrunţi cu palpitaţii la o perioadă de timp mai scurtă, este important să îţi analizezi stilul de  viaţă. În general, schimbările mici ar trebui să fie de ajuns pentru rezolvarea acestei probleme cardiace.

Printre principalele cauze ale palpitaţiilor se numără:

Anxietatea

Anxietatea este unul dintre principalele motive pentru care apar palpitaţiile. Este important să ştii să îţi controlezi emoţiile când suferi un atac de panică. Palpitaţiile cauzate de anxietate nu îţi pun viaţa în pericol, dar ar trebui să încerci să te calmezi, astfel încât problema să dispară repede. O lată opţiune ar fi să te bagi în pat şi să încerci să dormi, gândindu-te la ceva care te face să te simţi mai bine. acest lucru te va ajuta să nu mai auzi bătăile puternice ale inimii. În plus, este recomandat să se renunţe la cafea cân suferi de anxietate, optând pentru o ceaşcă de ceai de muşeţel sau mentă.

Stresul

Când eşti stresată, inima poate suferi – fluxul sangvin încetineşte şi acest lucru duce la creşterea tensiunii arteriale şi ritmului cardiac. Dacă ai experimentat palpitaţii constante în ultimele zile, încearcă să practici sport pentru a te elibera de energie şi stres, să eviţi problemele şi să nu lucrezi excesiv.

Tensiune arterială scăzută

Hipotensiunea arterială poate fi periculoasă. Ea poate ataca direct inima, cauzând palpitaţii şi senzaţie de ardere în zona pieptului. Dacă ai fost diagnosticată cu tensiune arterială scăzută, este foarte important să ţii cont de ceea ce ţi-a recomandat medicul să faci.

Activităţile psihice excesive

Ştim deja că orice este în exces dăunează sănătăţii. Acest lucru se întâmplă şi când este suprasolicitat creierul. Efectele negative ale muncii psihice excesive încep să apară după vârsta de 40 de ani sau când te confrunţi cu un şoc emoţional. În plus, palpitaţiile pot fi cauzate de oboseala cronică şi consumul excesiv de cafea ori băuturi energizante.

Mai multe