De ce suferi frecvent de balonare

17 noiembrie 2017   Modă

Balonarea este o afecţiune comună astăzi. Ea poate să apară chiar dacă ai o alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă activ. Dar se pare că există mai multe motive pentru care apare balonarea, ea având legătură directă cu sistemul digestiv. Problema poate fi soluţionată repede, trebuie doar să faci nişte modificări în dietă.

Motivele pentru care apare balonarea sunt:

Excesul de sare

În combinaţie cu consumul scăzut de apă şi deficienţe de minerale din organism, excesul de sare din alimente poate provoca balonarea. Tot ce trebuie să faci este să bei mai multă apă. Sunt recomandate cel puţin 8 pahare de apă pe zi. Apa ajută la eliminarea excesului de sare şi toxine din organism. Aportul zilnic de sare nu trebuie să depăşească 6 gr, la un adult.

Excesul de fibre

Acest motiv s-ar putea să te surprindă, dar excesul de fibre (găsite în fructe, legume, cereale integraşe) pot provoca balonarea. Dacă aceasta este cauza problemei, tot ce trebuie să faci este să reduci consumul de fibre. Aportul zilnic recomandat de fibre este de 25 grame la femei, şi 38 grame la bărbaţi.

Băuturi carbogazoase şi bogate în zahăr

Toate aceste produse suprimă pofta de mâncare, umplând stomacul cu aer şi gaze, care provoacă senzaţia de balonare. Asigură-te că le bei în cantităţi moderate, înlocuindu-le cu apa, care este cea mai bună şi sănătoasă alternativă.

Mănânci prea repede

Pentru că alimentele nu sunt mestecate corect şi înghiţite mult prea repede, procesul de  digestie este îngreunat. Nutriţioniştii spun că mâncarea trebuie mestecată de 32 de ori înainte de a o înghiţi. În plus, mai poţi bea un pahar cu apă înainte de a mânca şi, dacă îţi este foame, poţi opta pentru un măr – aceste două alternative ţine sub control pofta de mâncare, permiţându-ţi astfel să mesteci mai lent.

Mănânci prea puţin

Mulţi oameni cred că cel mai bun mod de a pierde în greutate rapid este să nu mai mănânce aşa de mult şi să consume alimente cu conţinut scăzut de calorii, cu valori nutriţionale foarte scăzute, şi anume, salatele. Dar prin salata nu îi oferi organismului substanţele nutritive de care are nevoie, el putând să se confrunte cu carenţe. Dacă vrei să slăbeşti, acesta ar trebui să fie un proces controlat constant, pentru a nu te îngrăşa după terminarea dietei.

Mai multe