Balonare remedii. Cum scăpăm rapid de gaze prin 10 metode simple

1 74260 original jpg jpeg

Balonare remedii. Suntem în acea perioadă a anului în care suntem sub asaltul mâncării din toate părţile şi pe lângă spiritul sărbătorilor, sentimentul pe care îl avem constant zilele astea este de preaplin, chiar dacă încercăm să mâncăn cât mai puţin.

Balonarea este o problemă des întâlnită şi poate avea numeroase cauze. Fie că este vorba de lichidele reţinute în "acea perioadă a lunii",mâncarea nepotrivită,ori pentru că eşti constipată,balonarea este uşor de eliminat,după cum aflăm de la gastrenterologul Patricia Raymond.

Remedii balonare - potasiul este foarte bun

1. Alimente bogate în potasiu.Acest mineral balansează lichidele din organism,prevenind balonarea. Alimente bogate în potasiu sunt bananele,pepenele galben,spanacul,roşiile,nucile şi sparanghelul,cel din urmă conţine un aminoacid care are rol diuretic. 2. Ţine-ţi gura închisă.Ai grijă la obiceiurile care te fac să înghiţi prea mult aer,cum ar fi mestecatul de gumă,băutul prin pai,fumatul şi vorbitul în timpul mesei.

Fără sucuri acidulate

Amidonul din pâine ori paste te pot face să reţii apă. Evită-le în special în orele târzii pentru a preveni o eventuală balonare matinală.

Bulele din sucurile adiculate,dar şi din apa minerală te umflă imediat. Alege apa plată,ori sucurile neacidulate.

Remedii balonare - Foloseşte îndulcitori naturali

Unele persoane întâmpină dificultăţi în digerarea îndulcitorilor artificiali,în special a sorbitolului,găsit în multe alimente aşa-zis dietetice,care poate cauza balonări,dar şi diaree. Dacă bănuieşti că eşti unul dintre aceşti oameni,alege zahărul natural sau mierea.

- Dacă ştii că

asigură-ţi aportul de calciu (1200 mg pe zi) şi magneziu (200-400 mg pe zi). S-a dovedit că aceşti nutrienţi ajută împotriva simptomelor premenstruale şi a balonării.

Pătrunjelul este excelent!

Pentru a încuraja eliminarea gazelor, masează-ţi abdomentul în sensul de circulare a tractului intestinal. Apasă du degetele în dreptul şoldului tău drept,avansează spre coaste,apoi traversează spre stânga,continuând într-o mişcare circulară. Deşi poate părea ciudat,chiar funcţionează.

Adaugă pătrunjel (alt diuretic natural) proaspăt în mâncare,ori mestecă un bucheţel din când în când.

Remedii balonare - foloseşte probiotice

Aceste "bacterii bune",găsite în suplimente şi în lactatele de cultură,precum iaurtul,îţi pot regula tranzitul intestinal şi elimina balonările.

Luptă împotriva constipării mergâd pe jos timp de 15-20 de minute,pentru menţine tractul intestinal în mişcare. În plus,mişcarea mai intensă,care produce transpiraţie,este bună şi pentru eliminarea lichidelor.