Infecţiile, o posibilă cauză a durerilor articulare
Articulaţiile fac parte din sistemul locomotor al corpului uman şi datorită acestora ne putem mişca. Cu toate acestea, există momente în care ne confruntăm cu dureri, care pot fi provocate de cauze neştiute.
Cele mai frecvente cauze ale durerii articulare pot fi:
Infecţiile
Articulaţiile pot fi afectate de infecţiile din organism, despre care poate că nici nu ştim. Dacă ai avut o rană iar ea nu a fost vindecată, s-ar putea să te fi infectat cu bacterii. La început apare durerea, apoi febra şi frisoanele. Toate aceste simptome sunt cauzate de infecţia din corp. În acest caz, intervenţia medicală este inevitabilă. Dar antibioticele prescrise vor lupta împotriva microbilor.
Mişcări repetitive şi bruşte
Dacă te confrunţi des cu dureri articulare, este important să acorzi mai multă atenţie mişcărilor. Există anumite activităţi care necesită mişcări bruşte, dar care în timp afectează articulaţiile. În plus, aceste mişcări sunt cele la care nici nu ne gândim că ar putea provoca durerea.
este afecţiunea tendonului, care se manifestă prin rupturi parţiale ale unor fibre de colagen asociate cu dureri. De asemenea, împiedică articulaţia să se mişte corect.
ligamentele fac parte din sistemul locomotor, iar deteriorarea acestora poate afecta mişcarea articulaţiilor.
Poliartrita reumatoidă
Acest tip de artrită este o boală autoimună caracterizată în principal prin umflare şi rigiditatea în articulaţii, pe care le sesizezi în special dimineaţa. Alte simptome pot include febra, oboseala şi scăderea bruscă în greutate.
Poliartrita reumatoidă se dezvoltă lent şi în timp şi poate duce la deformări în mâini, iar tratamentul durează mult timp, şi implică fizioterapie, tratament medicamentos, intervenţie chirurgicală. Pentru a evita efectele acestei afecţiuni, este important să fie tratată de la început.
Dacă ai observat că te dor articulaţiile, este recomandat să te adresezi medicului pentru a afla cauza şi pentru a găsi un tratament. La început, este posibil să nu-i acorzi atenţie, însă, în timp, problemele evoluează şi îţi pot afecta activităţile de zi cu zi.