Leacuri care ameliorează artrita

1 73047 original jpg jpeg

Dacă te dor articulaţiile, trebuie să recurgi rapid la tratament pentru că, altfel, acestea se vor deforma. Afecţiunea este cu atât mai îngrijorătoare cu cât forma reumatoidă a artritei este incurabilă, însă se poate ameliora.

Când articulaţiile se inflamează şi apar dureri,suferiţi de artrită reumatoidă. Tratamentul constă în administrarea de medicamente,fizioterapie şi,uneori,chiar intervenţii chirugicale. "În afară de administrarea de antiinflamatoare nesteroidiene, ce reduc durerile şi inflamaţia, puteţi recurge şi la unele remedii naturale ce ameliorează boala",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.

Uleiul de măsline previne boala

"Bogat în acizi graşi Omega 3, uleiul de măsline conţine şi antioxidanţi ce au proprietatea de a reduce inflamaţia articulaţiilor şi chiar de a preveni instalarea acestora. Îl puteţi adăuga în toate salatele de legume pentru a vă asigura, astfel, că vă reduceţi riscul apariţiei artritei reumatoide",susţine dr. Luca.

Ceaiul de urzici reduce simptomele

"Oamenii de ştiinţă susţin că ceaiul de urzici are proprietatea de a reduce simptomele artritei reumatoide şi osteoartritei. Frunzele de urzică sunt bogate în vitamine şi minerale şi au proprietăţi calmante şi antiinflamatorii. Efect terapeutic are şi busuiocul. Dacă îl adăugaţi în salate sau paste, eugenolul din busuioc va contribui la reducerea inflamaţiilor",explică medicul.

Vezi la ce vârstă apare boala AICI