Motivul neştiut pentru care îţi este foame tot timpul!

3 august 2017   Modă

În spatele foamei constante stau mai multe cauze. Cercetătorii spun că motivul pentru care apare falsa senzaţie de foame este din cauza unui hormon numit leptină, care este o proteină produsă de celulele grase din organism.

Ce este leptina

Leptina este cunoscută ca hormonul de control al poftei de mâncare. După ce mănânci, celulele grase secretă leptina (hormonul) în fluxul sangvin, de unde ajunge în creier. Acesta este semnalul de care creierul are nevoie pentru a şti că te-ai săturat.

Ce cauzează rezistenţa la leptină

Rezistenţa la leptină apare la persoanele care suferă de obezitate, diabet zaharat (de tip II), hipertiroidism sau hipotiroidism, dar şi când nivelul de trigliceride din sânge este mare.

De unde ştii dacă suferi de rezistenţă la leptină

Există simptome care te ajută să recunoşti această rezistenţă la leptină. Unele dintre ele este imposibilitatea de a slăbi şi senzaţia constantă de foame. Dacă mănânci destul de mult încât să te saturi, dar după 20 de minute simţi că îţi este iar foame, înseamnă că suferi de rezistenţă la leptină.

Cum tratezi rezistenţa la leptină

Nu există niciun medicament care să trateze rezistenţa la leptină. Simptomele ei pot fi ameliorate prin modificarea stilului de viaţă. Având o alimentaţie bogată în fructe proaspete, legume şi proteine slabe ajută. În plus, parctică sport.

Credit foto: www.pinterest.com

Mai multe