Tipuri de foame şi moduri în care le putem controla

1 69153 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată ce sunt zgomotele din stomac? Iată câteva dintre tipurile de foame care îţi pot afecta organismul.

Pentru a face diferenţa între nevoia fizică de a mânca şi poftă,este important de ştiut modul în care reacţionaţi fizic într-o astfel de situaţie. Ei bine,când vine vorba de foamea reală,organismul nostru se confruntă cu o scădere a zahărului din sânge,ceea ce predispune la senzaţia de tremur,dureri de cap,lipsă de energie şi,nu în ultimul rând,un stomac mai comunicativ ca niciodată. De aceea este important să nu sărim peste principala masă din zi-micul dejun-,iar pentru restul zilei să avem la dispoziţie mici gustări precum fructe sau legume.

Din neatenţie...

Fie că vorbim despre privitul la televizor,cititul unei cărţi sau statul la calculator,nu este recomandat să consumăm alimente în timp ce suntem prinşi în alte activităţi. Mai multe studii efectuate în ultimul timp au demonstrat că mâncatul în faţa televizorului este asociat cu creşterea frecvenţei meselor şi,implicit,cu obezitatea.Citeşte continuarea articolului AICI.