Obiceiurile care îţi distrug sănătatea
Se spune că a-ţi păstra trupul într-o stare de sănătate şi echilibru este o datorie pe care fiecare dintre noi o are. Deşi unora le este dificil să stea departe de vicii, există anumite obiceiuri la care ar trebui să renunţe dacă îşi doresc să îşi prelungească durata de viaţă. Află câteva dintre ele!
Nu renunţi la fumat
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că fumatul poate cauza boli grave, chiar şi moarte. Deşi devine o adicţie din pricina nivelului crescut de nicotină existent în ţigări, fumatul poate fi întrerupt cu tratamente medicale şi ajutorul unor psihoterapeuţi. Cu cât te vei ambiţiona să renunţi, cu atât vei avea mai mult succes. Pe termen lung, fumatul poate cauza o mulţime de boli, printre care cele mai frecvente sunt afecţiunile pulmonare, cardiace şi cancerul.
Stresul te acaparează
Orice persoană poate spune că a simţit, măcar pentru o perioadă scurtă de timp, cum e să fii stresată. Deşi apare, de cele mai multe ori, în situaţii-limită, stresul se poate instala cu uşurinţă şi în rutină dacă eşti o persoană sensibilă din punct de vedere emoţional. Încearcă să nu te mai laşi afectată de orice lucru şi menţine sub control situaţiile stresante. Specialiştii avertizează că stresul este o afecţiune modernă, care stă la baza altor boli fizice şi psihologice.
Ai foame emoţională
Foamea emoţională poate fi descrisă ca un obicei în care oamenii mănâncă necontrolat, fără ca organismul să ceară neapărat acest lucru. De regulă, alimentele consumate sunt printre cele mai nesănătoase, precum dulciuri, produse fast-food şi alimente procesate, care conţin grăsimi şi o cantitate mare de zahăr. Consumul acestora aduce un sentiment temporar de fericire, după care depresia şi anxietatea se instalează din nou. În timp, alimentaţia nesănătoasă este asociată cu obezitatea şi alte afecţiuni de ordin cardiovascular.
Nu te hidratezi suficient
Deşi ştim cu toţii că acel consum de 2 litri de apă pe zi ne asigură o sănătate optimă, din pricina programului aglomerat, nu reuşim să respectăm întotdeauna această regulă. Prin urmare, organismul devine deshidratat şi poate fi predispus bolilor de rinichi. Pentru a te asigura că nu ai probleme nici la nivelul pielii, încearcă să bei cât mai multă apă, chiar şi când nu simţi această nevoie.
Eşti sedentară
Cei mai mulţi dintre noi cunosc deja faptul că mişcarea este esenţială pentru un regim de viaţă echilibrat. Exerciţiile fizice menţin organismul sănătos şi conferă un tonus bun psihicului. Pe de altă parte, sedentarismul afectează o mulţime de oameni, numărându-se printre principalele cauze ale apariţiei bolilor cardiovasculare şi osoase.