Cromoterapia îţi redă sănătatea

1 48127 original jpg jpeg

Încercăm zi de zi tot felul de tratamente, însă câţi dintre noi ştim care este adevărata putere a cromoterapiei?

Dacă vrei să te bucuri din plin de efectele unui tratament simplu,fără contraindicaţii şi accesibil,atunci apelează cu încredere la cromoterapie.

Insomniile,depresiile,durerile de cap,ameţelile,senzaţia de oboseală sunt doar câteva dintre suferinţele pe care le tratează.

Această terapie se poate aplica sub mai multe forme:de la culorile hainelor,la cele ale alimentelor sau de la folosirea pietrelor preţioase,până la stimularea punctelor energetice ale organismului cu ajutorul luminii colorate.

Despre ultimele două am discutat cu doi cromoterapeuţi,dr. Iuliana Avădanei şi dr. Dorin Dragoş,şi iată ce am aflat!Ce afecţiuni tratează

Funcţiile vitale sunt dirijate de şapte centri energetici principali (chakre). Dacă unul dintre ei se dezechilibrează (din pricina modului greşit de alimentaţie,a mediului poluat în care trăim,a echilibrului psihic precar),apar ameţeli,stres,dureri de cap,oboseală...

„Terapia prin culoare tocmai asta face,restabileşte cu ajutorul energiei starea de bine şi,cel mai important,stimulează puterea de autoapărare a organismului”,spune dr. Iuliana Avădanei.

„Lumina dă în timp forţă de refacere. Se foloseşte direct pe centrii afectaţi. Ca să acţioneze mult mai repede,pacientul trebuie să vizualizeze şi să se concentreze pe culoarea care corespunde afecţiunii.”

Culorile pun diagnosticul

Un lucru foarte interesant pe care l-am aflat de la dr. Iuliana Avădanei este că preferinţele noastre în materie de culori spun multe despre starea noastră de sănătate.

Terapia cu lumină colorată se face cu ajutorul unui aparat special,căruia i se ataşează,pe rând,în funcţie de afecţiune,şapte filtre colorate:roşu,oranj,galben,verde,albastru,indigo şi violet. Lumina aceasta se proiectează exact pe centrul energetic afectat.

Pentru înlăturarea oboselii,se foloseşte lumină de culoare verde,care se aplică pe zona ficatului,galben pentru lipsa poftei de mâncare pe zona ombilicului,roşu pe zona inimii ş.a. În timpul terapiei,pe locurile unde se aplică lumina,poţi simţi căldură.

Forţa cristalelor

„Singură,medicina convenţională nu dă întotdeauna rezultate. Ea trebuie ajutată de cea alternativă. Cromoterapia poate furniza acest sprijin”,afirmă dr. Dorin Dragoş.

„Doar pentru faptul că nu avem încă un aparat cu care să măsuram energia aceasta nu înseamnă că ea nu există.

Cromoterapia cu cristale se poate face foarte simplu:prin vizualizarea şi concentrarea asupra culorii cristalului,dar şi prin aplicarea şi purtarea lor direct pe zonele cu centri energetici cu probleme.

Tradiţional,bijuteriile aşa au apărut. Ca obiecte terapeutice. La gât se poate pune un colier,pentru piept un medalion mai lung,pe zona ombilicală se poate lipi cristalul cu leucoplast... La fel de binefăcătoare sunt dacă le pui sub perna pe care dormi.”

Cristale vindecătoare

Onixul şi alte cristale negreatenuează stările de anxietate şi înlătură visele urâte. Sunt eficiente dacă le porţi prinse în bijuterii sau aplicate pe corp.

Jaspul de culoare roşie sau maroameliorează stările de anemie,tratează sindromul mâinilor şi picioarelor reci dacă aplici pietrele pe zona inimii.

Carneolul oranjstimulează libidoul şi vindecă problemele digestive,dacă îl aplici cu un leucoplast pe abdomen.

Agatele verzi sau rozameliorează problemele afective,hipertensiunea şi astmul,dacă le porţi deasupra sternului sub formă de pandantiv.

Turmalina albastrăeste eficientă în infecţii însoţite de febră (se poate dormi cu acest cristal sub pernă). Aplicată pe ceafă,turmalina stimulează auzul şi diminuează problemele glandei tiroide.

Ametistulsau alte pietre violet,aplicat pe frunte,are un efect relaxant şi stimulează concentrarea,ameliorează depresia,durerile de cap sau ameţelile.

Citrinulsau alte cristale galbene este benefic în tulburările digestive şi stimulează pofta de mâncare,dacă îl aplici pe zona ombilicului.

Info

În timpul cromoterapiei,trebuie să te concentrezi asupra culorii corespunzătoare afecţiunii.



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg