Posibilele cauze ale gurii uscate

12 octombrie 2017   Modă

Gura trebuie să fie în mod constant hidratată prin secreţia de salivă, care trebuie să o păstreze umedă. Cu toate acestea, uneori cavitatea orală poate suferi mai multe modificări, iar una dintre ele provoacă uscarea excesivă.

Din punct de vedere medical, uscarea se numeşte xerostomie. Aceasta indică o problemă în gură, cunoscută şi sub numele de "gură uscată".

De ce se usucă gura:

Uscăciunea orală poate să apară din mai multe cauze. Dintre acestea, cele mai frecvente sunt:

-    Deshidratarea

-    Reacţiile adverse la medicamente decongestionante

-    Tutunul

-    Băuturile alcoolice

-    Boli ca Alzheimer, artrită

-    Menopauza

-    Alergii

Iată cum poţi combate xerostomia (gura uscată):

Bea puţină apă la fiecare jumătate de oră

 Dintre toate lichidele disponibile, apa este cea mai recomandată băutură. În ce priveşte hidratarea, este important să bei cel puţin doi litri (opt pahare) de apă în timpul zilei. Cu toate acestea, în momentul în care suferi de gură uscată, cantitatea ar trebui să crească. Este recomandat să bei suficient de multă apă pentru a  menţine gura umedă.

Bea apă cu suc de lămâie

Desigur, de multe ori când tai o lămâie, cantitatea de salivă din gură creşte automat. Aceasta este o reacţie din corp, care se datorează acidităţii şi aromei. Ca rezultat, cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să îţi prepari propria limonadă, în care să adaugi puţină miere sau o linguriţă de zahăr. Bea limonada pe parcursul zilei pentru a combate uscarea orală.

De asemenea, foarte bune pentru combaterea gurii uscate sunt supele. Pe lângă faptul că sunt nutritive, sunt şi foarte hidratante.

Mai multe