Scolioza, o problemă comună în rândul femeilor

3 noiembrie 2017   Modă

Scolioza este o afecţiune în care coloana vertebrală este deviată şi capătă o curbură anormală. Pentru femei, scolioza poate fi şi mai problematică şi mai dureroasă din cauza menopauzei şi osteoporozei.

Femeile care au ajuns deja la menopauză sunt cele care prezintă torsiuni şi rotaţii în curba coloanei vertebrale. Acest lucru se întâmplă până la punctul în care razele X prezintă aceste curbe foarte caracteristice în formă de "C" sau "S."

Dar un număr mare de oameni din întreaga lume au un fel de scolioză ca urmare a unui proces lent de osteoporoză. Se poate spune că această deformare este, de asemenea, dureroasă şi afectează axa posturală. În unele cazuri, poate fi severă.

Iată sunt cauzele scoliozei!

Scolioza afectează cel mai frecvent femeile

Ajunse la vârsta adultă, femeile sunt cele care suferă de probleme mai severe ale oaselor şi articulaţiilor. Aşadar, scolioza este o afecţiune care poate apărea distinct înainte şi în timpul menopauzei.

Datorită unui studiu realizat de Spitalul John Hopkins şi publicat în revista „American Journal of Neuroradiology”, aceştia au confirmat din nou aceste date. Cu toate acestea, ei au consolidat şi unele informaţii mai interesante. Unul dintre ele este faptul că o mare parte din cazuri de scolioză sunt uşoare. Şi, doar 17% au fost moderate sau severe.

De ce apare scolioza?

Scolioza la adulţi are numele de scolioză degenerativă. Cu doar acest nume, acesta oferă unele indicii despre originea şi cauza care determină această curbă anormală în coloana vertebrală.

În general, scolioza la adulţi apare marcant după 65 de ani. Cu toate acestea, la femei, simptomele încep să apară după 40 sau 50 de ani. Acesta este momentul în care efectele menopauzei afectează calitatea şi rezistenţa oaselor şi articulaţiilor. În acelaşi timp, nu uita că osteoartrita sau artroza sunt localizate se dezvoltă şi ele în cele mai mici articulaţii ale coloanei vertebrale.

Care sunt simptomele pe care le prezintă scolioza degenerativă?

Este posibil ca la început să se creadă că este doar o problemă la nivelul ligamentelor. Dar, cu timpul, apare amorţeala, durere de spate intensă dimineaţa şi în timp ce stai, mâncărimi la nivelul mâinilor şi picioarelor. De asemenea, simptom al scoliozei poate fi şi respiraţia îngreunată şi sentimentul de oboseală exhaustivă.

Diferenţa dintre scolioza degenerativă şi scolioza juvenilă

Scolioza în rândul adolescenţilor poate apărea la vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani. Şi de multe ori nu se ştie care este cauza bolii. Dar, cum am mai spus şi mai sus, scolioza este în majoritatea cazurilor congenitală.  Însă, în cazul scoliozei degenerative, cauza este cunoscută: îmbătrânirea şi slăbirea rezistenţei osoase.

Mai multe