Simptome subtile ale diabetului
Diabetul zaharat este o boală cronică, care apare când glicemia este prea mare, deoarece organismul nu produce suficientă insulină pe care să o folosească. Insulina este hormonul care ţine sub control nivelul de zahăr din corp.
Cu toate acestea, există momente în care nivelurile de zahăr nu sunt foarte mari şi este posibil să nu te confrunţi cu niciunul dintre aceste simptome şi, prin urmare, să nu ştii că ai diabet. Acesta este motivul pentru care persoanele care au peste 45 de ani şi persoanele mai tinere care prezintă factori de risc cum este supraponderalitatea, care au un istoric familial de diabet sau care suferă de diabet gestational în timpul sarcinii ar trebui să fie examinaţi imediat.
Chiar şi simptomele diabetului zaharat sunt deseori uşoare şi pot fi uşor confundate cu ale altor afecţiuni. Dar există câteva simptome de diabet zaharat obişnuit, pe care fiecare femeie trebuie să le cunoască, şi anume.
Nevoia constantă de a urina
Acest simptom este cauzat de excesul de zahăr prezent în sânge. Când glicemia este mare, organismul încearcă să o elimine prin intermediul sistemului excretor. Apa se transformă în zahăr, aşadar vei ajunge să ai nevoie mult mai des la baie decât în mod normal.
Sete continuă
Nivelul ridicat de zahăr din sânge provoacă deshidratare. Mulţi oameni, care nu suferă de diabet, simt nevoia constantă de a bea apă, sucuri sau alte băuturi carbozagoase. Acest obicei duce în final la creşterea glucozei din sânge.
Respiraţie urât mirositoare
Un alt simptom necontrolat al diabetului este respiraţia urât mirositoare. Vei ajunge să ai gura uscată, ceea ce agravează problema. În plus, când nivelul de zahăr din sânge este ridicat, organismul nu poate folosi glucoza pentru energie din alimentele mâncate.
Vedere înceţoşată
Persoanele care suferă sau sunt predispuşi la diabet se confruntă cu probleme de vedere. Vederea înceţoşată este cel mai comun simptom la diabetici.
Amorţeală la nivelul mâinilor şi picioarelor
Odată cu trecerea timpului, diabetul poate afecta nervii şi vasele de sânge, cauzând senzaţie de ardere, amorţeală şi furnicături la nivelul extremităţilor.
Oboseală excesivă
Carbohidraţii sunt transformaţi în simple molecule ca glucoza, iar sursa de energie din organism devine minimă. Dar dacă oboseala apare fără niciun motiv (nu ai fost depistată cu diabet), atunci ar trebui să îţi faci griji.
: