Ţine sub control nivelul estrogenului!

25 octombrie 2017   Modă

Nivelurile ridicate ale estrogenului nu sunt o chestie amuzantă. Prea mult estrogen determină hipertensiune arterială, chisturi ovariene, endometrioză, depresie, sindroame premenstruale crunte, cancer mamar, ovarian sau uterin.

De asemenea, acestea joacă un rol important în schimbările fibrochistice la nivelul sânului. Iată de ce, trebuie mereu analizat nivelul estrogenului. Îşi arătăm strategii simple care să te ajute să ţii sub control nivelul estrogenului.

Nu mai pune lapte de soia în cafea!

Soia stimulează producţia de estrogen, aşa că înlocuieşte laptele de soia cu lapte de migdale sau de cocos. Potrivit experţilor, unele chimicale din şi de pe mâncarea noastră zilnică par să ridice nivelul de estrogen, astfel că e de preferat să optezi pentru fructe şi legume organice.

Pune-ţi crucifere în farfurie!

Studii dovedite clinic au scos la iveală faptul că legumele din framilia cruciferelor (conopida, broccoli) scad producţia de estrogen.

Scăderea nivelului de estrogen din corp e un proces lent, aşa că scăderea în greutate nu se va vedea imediat. Partea bună e că, odată schimbată dieta şi adăugate exerciţii fizice moderate, corpul ţi se vor tonifia, iar tu te vei simţi mai bine.  

Mai multe