10 sfaturi pentru a evita durerile de spate în sarcină

20 martie 2018   Parenting

Pe lângă greţurile matinale şi picioarele umflate, durerile de spate vin să completeze tabelul de neplăceri din perioada sarcinii. Totuşi, prin câteva trucuri, femeile gravide pot să treacă mai uşor prin această perioadă care, în ciuda tuturor neajunsurilor, rămâne, totuşi, o perioadă binecuvântată.

Adoptă o postură corectă

Dacă-ţi scoţi burta înainte, să nu crezi că, astfel, coloana ta nu trebuie să mai lucreze! Stai cu spatele drept şi când mergi, şi când stai aşezată. Când stai pe un scaun, îţi poţi sprijini picioarele de un taburet.

Îndoaie genunchii

Când te apleci să ridici un obiect îndoaie genunchii şi ţine spatele drept. În nici un caz nu ţii picioarele drepte şi te apleci în faţă, cu toată greutatea burţii. Când te ridici, te împingi în picioare. Astfel, nu se pune presiune pe zona lombară, care e foarte solicitată în aceste luni.

Învaţă să te dai jos din pat în mod corect

Durerile cervicale, dorsale sau lombare, care apar în această perioadă pot avea legătură şi cu ridicarea din pat dimineaţa. Ca să te dai jos din pat în cea mai sigură şi mai delicată manieră posibilă, tot ce trebuie să faci este să te sprijini pe unul dintre coate şi să te ridici, apoi, folosind forţa braţelor. La fel, atunci când te întinzi în pat, mai întâi te aşezi, apoi te laşi uşor pe spate, ridicând în acelaşi timp picioarele şi bazându-te tot pe forţa braţelor.

Află alte sfaturi utile pe clicksanatate.ro. 

Sursa foto: hopkinsmedicine.org

Mai multe