Gravidele care deţin câini fac mai multă mişcare

1 72152 original jpg jpeg

Cercetătorii de la Centrul Waltham pentru Nutriţia Animalelor de Companie şi Universitatea Liverpool din Marea Britanie au constatat, în urma unui studiu recent, că femeile însărcinate care deţin câini de companie fac mai multă mişcare, comparativ cu cele care au o viaţă statică.

Femeile care se îngraşă excesiv în timpul celor nouă luni de sarcină riscă să se confrunte cu complicaţii multiple la nivelul stării de de sănătate. Unii specialişti susţin chiar existenţa unei posibile legături între surplusul ponderal şi obezitatea infantilă.

Activitatea fizică pe durata sarcinii este o măsură importantă de combatere a surplusului ponderal. Cercetătorii au descoperit că femeile însărcinate care deţin câini de companie şi care merg într-un ritm alert,au cu aproximativ 50% mai multe şanse de a face zilnic cele treizeci de minute recomandate pentru activitatea fizică.

În combinaţie cu un regim alimentar sănătos,plimbarea câinelui ar putea face parte dintr-o strategie eficientă pentru administrarea greutăţii corporale şi păstrarea sănătăţii pe durata sarcinii.

Cu toate acestea,cercetătorii au constatat că,deşi aveau câini,mai multe femei însărcinate implicate în studiu tot nu făceau mişcare cu regularitate.