Care este copilul favorit al părinţilor

12 octombrie 2017   Parenting

Dacă eşti părinte, nu ai cum să nu îţi iubeşti toţi copiii în mod egal. Totuşi, fie că vrei să recunoşti, fie că nu, cu timpul, se creează o legătură puternică şi un sentiment de afectivitate profundă cu numai unul dintre ei. Află care e acela!

Primul născut, cel mai iubit

Aşa cum era de aşteptat, primul născut este cel mai iubit şi mai răsfăţat copil al familiei. Asta pentru că, înainte să îl naşti, cu siguranţă ţi l-ai dorit foarte mult, iar atunci când a venit pe lume, ai simţit o conexiune dincolo de cele lumeşti. Un nou studiu vine să susţină această ipoteză, după o cercetare pe un grup extins de părinţi şi copii.

Al doilea născut, mai sensibil

Pentru că toată atenţia ta se îndreaptă asupra primului copil, la venirea pe lume a celui de-al doilea, nu mai eşti atât de sensibilă, iar organismul tău reacţionează în mod diferit. Prin urmare, eşti mai predispusă la boli şi la infecţii în timpul sarcinii, iar la naştere, copilul poate întâmpina probleme. Mulţi dintre ei sunt mai apatici, au un sistem imunitar mai scăzut şi sunt mai pretenţioşi la mâncare.

Al treilea copil, cel mai responsabil

Mezinul familiei e cel mai alintat? Din contră! Tocmai pentru că este mic, dar nu are parte de toată atenţia părinţilor, copilul este nevoit să se descurce singur şi să capete mai multă stăpânire de sine. Cu cât înaintează în vârstă, părinţii nu mai au răbdarea necesară pentru a-l asculta şi a avea grijă de el, motiv pentru care au tendinţa să îl neglijeze şi să îl lase pe cont propriu. Acest lucru nu e neapărat rău, căci va creşte un om puternic, învăţat de mic cu greutăţile şi se va adapta uşor la provocările vieţii.

Mai mulţi copii, motiv de conflict

Dacă ai mai mult de trei copii, e bine să te aştepţi la conflicte între ei, care pot să apară atât în copilărie, cât şi în perioada de maturitate. Dacă au personalităţi diferite şi caractere puternice, există şansa să nu se înţeleagă în totalitate, motiv pentru care va trebui să adopţi o poziţie imparţială şi să îi laşi să îşi rezolve singuri problemele. Uneori, a fi arbitru într-un conflict nu duce la nimic constructiv.

Mai multe