7 greşeli ale părinţilor

1 47664 original jpg jpeg

Şi părinţii greşesc uneori... Chiar dacă nervii te-au făcut să iei hotărâri pe care le-ai regretat, soluţii de reconciliere există!

Te crezi un părinte desăvârşit? Ei bine,trebuie să recunoaştem că nimeni nu-i perfect. Psihologii spun că supraprotecţia,critica fără măsură şi lipsa de comunicare pot afecta dezvoltarea psihică a copiilor. Te foloseşti de "minciunele"

Copiii simt când adulţii nu le spun adevărul. Este adevărat că,uneori,părinţii sunt nevoiţi să apeleze la mici „scenarii”,însă excesele îi pot face pe cei mici să-şi piardă încrederea în ei. Psihologii afirmă că este mai potrivit să li se explice lucrurile pe înţelesul lor,folosind exemple simple şi concrete.

Atât cei mici,cât şi adolescenţii nu sunt de acord să fie pedepsiţi dacă,mai întâi de toate,nu s-a discutat ce reguli trebuie respectate. În plus,afirmaţia „Pentru că aşa am spus eu” nu va face decât să creeze o serie de conflicte fără rezultat.

Nu comunici suficient

De câte ori,din cauza lipsei de timp sau a stresului,nu ţi-ai întrerupt copilul în timp ce-ţi povestea cum s-a mai jucat la grădiniţă?

Ei bine,nu numai adulţii simt nevoia să fie ascultaţi şi susţinuţi într-o convorbire. De aceea,este bine de ştiut că părinţii trebuie să fie întotdeuna buni confidenţi,să participe activ la discuţii,chiar şi atunci când timpul îi presează.

Adolescenţii pot avea convingeri şi valori diferite de cele ale părinţilor. În general,aceştia îşi doresc mai multă independenţă decât sunt dispuşi să ofere părinţii. Psihologii mai susţin că aceasta este cauza pentru care părinţii sunt excesiv de protectori cu odraslele lor.

Soluţia? Pentru a-şi da seama cu cine socializează,ei îi pot invita prietenii acasă,sub pretextul unei petreceri. Numai astfel adulţii vor putea analiza anturajul,felul în care comunică,dar şi activităţile lor comune.

Nu luaţi masa în familie

Părinţii trebuie să-şi facă un obicei în a servi masa,măcar o dată pe zi,împreună cu cei dragi. Psihologii mai afirmă despre acest lucru că sporeşte comunicarea şi consolidează relaţiile dintre membrii familiei.

Părinţii trebuie să creeze o ambianţă plăcută în casă. Tinerii se îndepărtează de familie atunci când simt că neînţelegerile sunt din ce în ce mai dese şi mai distructive. Soluţiile nu ţin neapărat de strategii ample,ci de calmul,răbdarea şi de comunicarea oferită de adulţi.

Nu-ţi compara copilul cu alţii de vârsta lui. Se poate interioriza! Specialiştii spun despre complexele de inferioritate că scad dorinţa de a se implica în activităţi şcolare,diminuând astfel dorinţa de afirmare,dar şi pe cea de a comunica cu ceilalţi.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg