Ce cauze au pierderile repetate de sarcină
Una dintre cele mai dureroase experienţe pentru o femeie care-şi doreşte copii este pierderea sarcinii. Înainte de toate, este important să fie aflată cauza avortului spontan.
Când vine vorba de avortul spontan, sunt unele femei care au o predispoziţie mai mare faţă de altele. E vorba de femeile cu maladii preexistente, ca diabetul şi hipertensiunea. Pentru a limita riscul de avort spontan, aceste femei trebuie să-şi echilibreze mai întâi patologia, înainte să-şi asume o sarcină. Pe acestea, medicul curant le va ţine sub o observaţie specială.
O altă categorie de risc sunt femeile infectate cu un virus (hepatită B sau C, HIV, mycoplasma sau Chlamydia). Din păcate, dintre femeile care au un avort spontan, 20% prezintă riscul altor sarcini pierdute. Există mai multe explicaţii pentru sarcinile pierdute, care, pentru orice femeie sunt traumatizante psihic şi fizic.
Anomaliile cromozomiale
Sunt cea mai frecventă cauză a avortului spontan şi înseamnă că repartizarea perechilor de cromozomi nu se realizează correct. Astfel, există riscul ca segmentele cromozomiale să aibă fie mai mulţi, fie mai puţini cromozomi.
Cele mai multe dintre sarcinile cu anomalii cromozomiale se vor opri din evoluţie. Dar faptul că o sarcină sau mai multe au fost compromise nu înseamnă că viitoarele sarcini vor fi cu probleme cromozomiale.
Malformaţiile uterului
Un uter deformat sau prea mic ori prea mare e a doua cauză majoră pentru care o sarcină nu poate fi dusă la termen.
Există mai multe tipuri de malformaţii ale uterului. Uterul septat (e împărţit în două) sau uterul cordiform (în formă de inimă) nu pot permite sarcinii să evolueze.
Descoperă alte cauze frecvente ale pierderilor de sarcină pe clicksanatate.ro.
Sursa foto: redbookmag.com/body