De ce se produce avortul spontan

what can your gynecologist really tell from a basic exam jpeg

Pe cât de fericită este vestea că vei fi mămică, pe atât de mare este durerea pierderii unei sarcini. Află de ce se produce avortul spontan!

Deşi nu se ştie cu exactitate ce anume duce la provocarea avortului,motivele pot fi multiple,iar în multe cazuri el poate fi evitat.

De ce se produce avortul spontan. Anormalităţi cromozomiale

Nepotrivirea cromozomilor este vinovată în 60% dintre cazurile de avort spontan. Cromozomii sunt mici structuri din componenţa fiecărei celule,care transmit materialul genetic. De obicei,în fiecare celulă sunt 23 de perechi de cromozomi,care se unesc atunci când ovulul este fecundat. Uneori însă,apar erori,iar cromozomii nu se contopesc corespunzător,de unde rezultă anormalităţile cromozomiale şi în final se produce avortul.

De ce se produce avortul spontan. Probleme cu uterul

Atunci când uterul nu este pregătit pentru a susţine o sarcină sau forma lui nu este cea normală,embrionul nu se poate prinde de pereţii acestuia şi nu se poate hrăni corespunzător. O altă cauză a avortului poate fi un cervix slăbit. Spre sfârşitul primului trimestru de sarcină,bebeluşul creşte îndeajuns de mult pentru a fi nevoie de susţinerea cervixului. Dacă acesta este slăbit,poate apărea avortulspontan.

De ce se produce avortul spontan. Boli imune

Având în vedere că sperma este un corp străin în organismul unei femei,de îndată ce ovulul este fertilizat el transmite semnale către sistemul imunitar pentru a-l accepta şi a nu-l trata precum un intrus. În anumite situaţii,embrionul nu este acceptat de către organism,iar anticorpii îl atacă,provocând pierderea sarcinii.

De ce se produce avortul spontan. Probleme tiroidiene

Hipo şi hipertiroidismul,precum şi diabetul netratat se numără printre afecţiunile care împiedică dezvoltarea embrionului. Este important să-ţi ţii diabetul sub control şi să-ţi tratezi problemele tiroidienepentru ca sarcina să evolueze.

De ce se produce avortul spontan. Sindromul ovarului polichistic

Nivelul crescut de testosteron în organism duce la menstruaţie neregulată. Chiar şi la femeile care nu au probleme cu diabetul,nivelul prea mare de insulină împiedică dezvoltare embrionului.

Alte cauze ale avortului sunt:

Infecţiile bacteriene

Fumatul

Consumul de alcool

Substanţele toxice din aer