Ce trebuie să faci după fertilizarea in vitro pentru a avea succes

4 mai 2018   Parenting

Fertilizarea in vitro este procedura care tratează infertilitatea unui cuplu, atunci când toate celelalte tratamente clasice de infertilitate sau alte metode de reproducere asistată n-au avut şanse de reuşită.

Am stat de vorbă cu dr. Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate, pentru a afla ce anume se întâmplă după transferul embrionar, care este perioada de repaus, dar şi care sunt testele ce indică existenţa sarcinii, dar şi la cât timp trebuie să le facă. Fertilizarea in vitro este o procedură ce se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, cuprinde mai multe etape şi, în esenţă, înseamnă crearea unui embrion uman în afara corpului.

Stimularea ovariană este procedura prin care se doreşte obţinerea mai multor ovule ce urmează a fi supuse fertilizării. Însă, pentru obţinerea acestor ovule este necesară stimularea ovarelor cu ajutorul tratamentelor medicamentoase, adaptate nevoilor fiecărei femei. Din nefericire, acestea nu garantează recoltarea ovulelor întotdeauna, existând şi cazuri în care femeile nu pot produce mai mulţi foliculi.

Fertilizarea ovocitelor

Puncţia este procedeul prin care se recoltează ovocitele şi nu este deloc dureroasă.

Fertilizarea ovocitelor este o etapă importantă a procedurii de fertilizare in vitro şi constă în „împreunarea” ovocitelor colectate cu material seminal donat de partener. La finalul acestei etape, medicul specialist va şti care este numărul de embrioni ce pot fi transferaţi în uter.

Transferul embrionar se poate face fie în faza de embrion - la 72 de ore după fertilizare, când sunt transferaţi cei mai viguroşi embrioni -, fie în faza de blastocist - după 5-6 zile de la recoltare, embrionii ajung la stadiul de blastocist.

Află ce urmează după fertilizarea in vitro pe clicksanatate.ro.

Mai multe