Fertilizarea in vitro, o şansă pentru cuplurile care-şi doresc să aibă un copil

1 69882 original jpg jpeg

Nimic nu este mai dureros pentru un cuplu decât să nu poată avea copii. Potrivit studiilor, unul din patru cupluri suferă de infertilitate din cauze diferite. Dar, apelând la fertilizarea in vitro, cuplurile care îşi doresc să devină părinţi au şansa de a aduce pe lume un copil sănătos.

Ce înseamnă fertilizarea in vitro?

Pentru multe cupluri,tratamentele clasice pentru infertilitate eşuate,nu trebuie să reprezinte o supărare,deoarece există o speranţă:fertilizarea in vitro (FIV).

FIV este o tehnică de reproducere asistată,la care se apelează după ce tratamentele clasice nu au dat rezultate sau în cazuri mai dificile,când se recomandă din start (lipsa trompelor şi infertilitate masculină gravă).

După stimularea hormonală a ovarelor,ovocitele (celulele germinative feminine) sunt extrase şi puse în contact cu spermatozoizii partenerului într-o eprubetă (in vitro).

Spermatozoizii fecundează ovocitele,din care vor rezulta embrionii. Aceştia vor fi introduşi în uterul viitoarei mame,unde,în cazul fericit, vor continua să se dezvolte,rezultând sarcina.

Infertilitatea poate fi învinsă

Potrivit Asociaţiei Embriologilor,unul din patru cupluri recurge la această metodă pentru a-şi împlini visul de a avea un copil. Chiar dacă după 25 de ani scade fertilitatea,cele mai multe cupluri amână conceperea unui copil.  În România,femeile se simt pregătite să aibă un copil după vârsta de 30 de ani. Însă,după acest prag,apar şi riscuri în evoluţia sarcinii. Pentru cei care îşi doresc un copil,dar nu îl pot concepe din cauze medicale diverse,fertilizarea in vitro (FIV) este singura metodă de a deveni părinţi. Evoluţia unei astfel de sarcini,apărută după FIV,este aceeaşi ca a unei sarcini pe cale naturală.

Rata de succes a acestei metode depinde de vârsta cuplului,calitatea spermei şi a ovulelor colectate,precum şi de numărul acestora. Un factor important îl reprezintă şi competenţa echipei medicale.

Cuplurile care nu pot concepe bebeluşi îşi găsesc salvarea la o clinică în Grecia.

La această metodă apelează din ce în ce mai multe cupluri din România,chiar dacă costurile sunt destul de ridicate. Cu toate acestea,în ultimii ani,peste 1500 de cupluri au mers în Grecia pentru fertilizare in vitro.

”Infertilitatea este o boală. Şi,ca de fiecare dată când eşti bolnav,trebuie să te adresezi unui specialist,în cazul acesta unui medic specializat în probleme de fertilitate. El este cel care poate pune un diagnostic corect şi apoi poate îndruma cuplul către un tratament adecvat. Infertilitatea se poate rezolva în 95% dintre cazuri”,este de părere Andreas Vythoulkas,medic specialist obstetrică-ginecologie,cu supra-specializare în infertilitate.

796bda0e304013c5ad1a6a69596ea47c jpg jpeg

După un an de contact sexual neprotejat,dacă nu apare nicio sarcină,doctorul Andreas Vythoulkas,recomandă cuplului să-şi realizeze o serie de teste. Specialistul declară că aceste rezultate sunt foarte importante şi pentru fertilizarea in vitro. O femeie la 40-45 de ani rămâne mult mai greu însărcinată,vârsta femeii fiind un factor important  ce influenţează succesul în obţinerea unei sarcini. Cu cât e mai tânără,cu atât rata de succes e mai ridicată. Pe lângă acestea,se adaugă şi calitatea embrionilor concepuţi în laborator. La clinica din Atena,materialul genetic care prezintă mutaţii genetice nu merge mai departe,pentru a nu fi concepuţi copii cu probleme grave de sănătate.

”Vârsta înaintată la care femeile încep să se gândească aă aibă un copil este una din problemele majore cu care ne confruntăm în acest moment. Cariera a devenit una dintre principalele cauze ale infertilităţii,nu numai în România,ci şi la nivel mondial”,a precizat doctor Andreas Vythoulkas. 

5fe47a21b9f7a49627bb4f0d033b6cab jpg jpeg

Cu aproape 30 de ani de experienţă în obstetrică şi ginecologie şi 25 de ani ca specialist în tratamentul infertilităţii,fondatorul clinicii Genesis Athens,Konstantinos Pantos are o experienţă vastă în toate aspectele legate de tratament şi tehnologia de reproducere asistată. Acesta ne-a mărturisit că,în ultimii doi ani,cel puţin 800 de copii români s-au născut cu ajutorul fertilizării în vitro şi a tratamentului personalizat. Dr. Pantos este recunoscut pe plan internaţional pentru devotamentul legat de obiectivul muncii sale şi de Centrul pe care l-a înfiinţat. 

Vizita la clinica din Atena le-a schimbat viaţa unui cuplu din Constanţa.

Când sperau mai puţin,soţii Mişa au avut şansa de a devenit părinţi. În urma unui reportaj văzut la TV,aceştia s-au decis să meargă la un consult la clinica din Atena.

După o serie de teste şi stabilirea diagnosticului corect,doamna Mişa a început terapia personalizată ce a dat rezultate,reuşind să rămână însărcinată. Sarcina a fost una grea datorită restricţiilor de efort şi mişcare pe care le-a avut,însă a fost susţinută de familie.

4489020d14c44cce85c64033a67cb74a jpg jpeg

Când şi-a văzut tripleţii,pe Alexandru Marian,Claudiu Anton şi Robert Petru,bucuria a fost fără limite. Fericiţii părinţi ne-au declarat că acum viaţa lor a devenit „plină şi foarte frumoasă”. Micuţii vor împlini în curând,pe 25 iunie,primul an din viaţă.

Nicoleta Mişa îndeamnă toate femeile care îşi doresc să devină mame,să aibă încredere şi să meargă mai departe,să nu se oprească până nu îşi îndeplinesc visul.Recente

Curățenia și ordinea de acasă nu au fost niciodată atât de simple jpg
Vrei sà scapi de mirosurile neplÃcute din bucÃtÃrie ta când gÃtesti Iatà câteva trucuri care te pot ajuta în acest sens (1) jpg
Ce este rejuvenarea vaginla si cum iti dai seama ca a venit timpul sa apelezi la ea jpg
Ai parul deteriorat Vezi cateva metodele de ingrijire care ii vor reda aspectul sanatos jpg
Chec cu zmeura  Sursa foto shutterstock 146752931 jpg
masti turmeric shutterstock 201136739 jpg
celulita shutterstock 2296152455 jpg
deshidratare shutterstock 2338147147 jpg
gusa shutterstock 2450061719 jpg
viziune shutterstock 451182664 jpg
Organizeaza ti dulapul  Sursa foto shutterstock 2048753441 jpg
Piept de pui cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 1424425691 jpg
Omleta jpg
curatarea covoarelor  jpg
clickpentrufemei ro jpg
implant dentar pret jpg
Placinta cu zmeura  Sursa foto shutterstock 2213762075 jpg
Ce sa urmaresti cand alegi lotiune de protectie solara  Sursa foto shutterstock 1367126120 jpg
suc de lamaie  jpg
Pui pane cu sos de usturoi  Sursa foto shutterstock 642059200 jpg