Cele mai inspirate cadouri de la Moş Nicolae pentru copii. La ce să fii atent când le alegi

1 decembrie 2021   Parenting

În aşteptarea venirii lui Moş Nicolae cu daruri, copiii sunt cât mai cuminţi posibil, pentru a nu primi în schimb vreo nuieluşă. Indiferent pentru ce optezi, păstrează în minte ideea că orice jucărie trebuie să fie sigură pentru copil şi educativă.

Dacă te atrag preţurile mici ale unor jucării, înainte de a le cumpăra, aminteşte-ţi că pot conţine substanţe periculoase. Mirosul chimic sau parfumul lor sunt cele mai sigure semne. De vină sunt adezivii ieftini şi dăunători cu care sunt lipite, precum formaldehida. Aceasta are risc cancerigen. Încearcă să eviţi jucăriile din plastic şi verifică să nu conţină ftalaţi. Cele mici sau cele făcute din părţi minuscule trebuie puse deoparte până când copilul va împlini 5 ani. Până atunci, e posibil să le înghită sau să se sufoce cu ele. Şi cele casante sau care se rup uşor pot fi periculoase, deci ai mare grijă ce alegi pentru a le face o bucurie celor mici în dimineaţa de Moş Nicolae!

Cărţile sunt întotdeauna o alegere bună

Cititul îi ajută pe copii să înţeleagă mai multe despre ei înşişi şi să capete empatie pentru ceilalţi. De asemenea, lectura îi relaxează şi-i distrează deopotrivă, le îmbunătăţeşte concentrarea şi ajută la dezvoltarea creierului. Citind, cei mici îşi măresc vocabularul şi-şi lărgesc cunoştinţele despre lumea din jurul lor. Fără să părăsească locuinţa, copiii pot traversa mări şi oceane pe o navă de piraţi, explorează diferite locuri din lume pe care cu greu le-ar putea vizita în realitate sau călăresc un dragon imaginar care aruncă flăcări pe nări.

Carte, „Curăţenie pentru începători‟, de Kristina Dumas

Preţ: 31,90 lei, Editura Univers, Colecţia Junior, 32 pagini

Carte „1000 de cuvinte în limba engleză‟, Colecţia Usborne Books

Preţ: 63 lei, Editura Univers Enciclopedic, 48 pagini

Carte „Fetiţa care iubea renii‟, de Holly Webb

Preţ: 24,90 lei, Editura Litera, Colecţia Prima mea lectură, 192 pagini

Cu jocurile de puzzle îşi sporesc atenţia, concentrarea

Puzzle-urile obişnuite, cubul Rubik sau alte puzzle-uri 3D sunt perfecte pentru a le pune mintea şi degetele în acţiune. Aţi putea să faceţi propriile jocuri de tip puzzle din fotografii sau imagini decupate. Pentru copiii mici, sunt ideale cele din lemn, cu piese de mari dimensiuni uşor de potrivit.

Puzzle 3D Catedrala Sfântului Vasile

Preţ: 29,00 lei, Nicoro Toys

Puzzle din lemn cu fructe de tăiat

Preţ: 34 lei, Picodino

Jocurile educative vor fi foarte apreciate

Chiar dacă pentru adulţi jocul celor mici pare ceva simpl şi lipsit de importanţă, joaca este foarte importantă şi modalitatea cea mai frumoasă de a deprinde o mulţime de noţiuni greu de explicat în alt fel. Jocurile educative îi pot învăţa pe cei mici despre vreme, despre anotimpuri şi corpul uman sau să socotească şi să deseneze.

Citeşte şi:

Sfaturi pentru a alege cele mai bune jucării copii

Calendar magnetic vremea, limba română, 42x45x2 cm

Preţ: 92 lei, Educlass

Jocul Magazinelor „Socoteşte şi cheltuieşte‟

Preţ: 49,99 lei, Noriel

Joc „Corpul uman‟, Micul Artist

Preţ: 34,99 lei, Noriel, 24 lecţii

Joc „Învaţă să desenezi‟, Noriel

Preţ: 34,99 lei

Joc Beilaluna, multifuncţional din lemn

Preţ: 75 lei, Kidino

Joc de şah cu memorie, 26 piese din lemn de pin

Preţ: 45 lei, Picodino

Katamino, joc logic

Preţ: 45 lei, Picodino

FOTO: Shutterstock

Mai multe