Când se confirmă că vine un bebeluş în familie, începem să cumpărăm o mulţime de lucruri. Cumpărăm, de exemplu, haine, sticle, încărcătoare, scutece şi lista poate să continue. Cu toate acestea, de obicei nu ne amintim de jucării copii până când bebeluşul nu are 3 sau 4 luni. Apoi începe căutarea de a găsi cele mai bune jucării.

Pentru a alege cele mai bune jucării copii, trebuie să ţineţi cont de câteva variabile pe care le vom explica mai jos. Publicitatea sau „ceea ce este la modă” tind să fie criteriile mai puţin semnificative atunci când le oferim jucării micuţilor noştri.

Copiii trebuie să se joace , nu există nicio îndoială în acest sens. Este modul lor de a se relaţiona cu lumea din jurul lor şi de a învăţa. Jucăriile sunt esenţiale pentru promovarea jocului, dar nu sunt decisive. De ce o spunem? Cu siguranţă un copil se joacă cu jucării, dar se joacă şi cu o cutie, o ramură sau câteva pietre. Imaginaţia copilului se trezeşte în timpul jocului şi se întâmplă magia de a-l vedea distrat cu orice. Nici nu are sens că atunci când copiii nu au avut ocazia să se joace cu o jucărie, primesc deja una nouă. Părinţii fac uneori această greşeală. Motivele posibile sunt de a reduce la tăcere o lipsă a copilăriei sau o vinovăţie pentru că nu au avut timp să petreacă timp cu copii lor.

Vârsta copilului

Este important să urmaţi recomandarea vârstei pe care o aduc de obicei jucăriile. Dacă este pentru o vârstă mai mare decât cea a copilului, acesta îţi poate plictisi sau frustra. La fel, o jucărie pentru bebeluşi va înceta treptat să-l intereseze pe copil pe măsură ce continuă să crească.

Cât mai multe utilizări posibile

Jucăriile care oferă mai multe modalităţi de a le folosi sunt vedetele pentru a trezi creativitatea copilului. Piesele de construcţie sau de legătură sunt exemplele perfecte ale numeroaselor moduri în care poate fi folosită o singură jucărie. Acestea sunt ideale pentru băieţi şi fete de diferite vârste.

Socializare şi împărtăşire

Acele jucării copii care se utilizează cu alte persoane sau cu familia ar trebui să fie întotdeauna în darurile noastre pentru copii. De exemplu, diferitele bile pentru practici sportive sau jocuri de societate sunt perfecte în acest sens.

Jucării care stimulează simţurile

Jucăriile care stimulează mai multe simţuri sunt minunate pentru cei mici. De asemenea, anumite caracteristici le pot face cele mai bune. De exemplu, dacă sunt multicolore, scot sunete, au piese de deschidere şi de închidere sau texturi, probabil că le vor iubi.

Respectă preferinţele copilului

Fiecare copil are o listă lungă de jucării pe care şi le doreşte. Mulţi, cu siguranţă, influenţaţi de publicitate sau de ce au alţi copii. Desigur, nu toate cererile trebuie îndeplinite. Nu vrem un copil cu sindromul împăratului. Cu toate acestea,  poate fi foarte frumos să primeşti una dintre jucăriile la care ai visat dintotdeauna.

Provoacă abilităţile copilului

Nu numai jocurile digitale stimulează capacitatea copilului de a se îmbunătăţi pentru a obţine un scor mai mare sau a depăşi un nivel. Puzzle-urile îi stimulează şi îi provoacă pe cei mici. Fiecare joc cu un număr mai mare de piese îţi poate provoca abilităţile.

Jucăriile nu trebuie să fie noi

Jucăriile ar trebui transmise de la fraţi mai mari sau veri la cei mai mici. Împărtăşirea celor care nu mai sunt folosite este o practică excelentă de unire şi solidaritate familială. În plus, poate ajuta copilul să-şi poată oferi jucăriile sau să fie darnic. Acea jucărie care nu-l mai interesează poate fi „cea mai bună jucărie” pentru un alt copil.

Respectă mediul înconjurător

Plasticul este materialul vedetă pentru fabricarea de jucării copii. Cu toate acestea, atunci când acestea se deteriorează, ele devin cu uşurinţă gunoi din plastic care poate dăuna mediului. La fel, cele care folosesc baterii de unică folosinţă au, de asemenea, un impact negativ asupra mediului.

Preţ adecvat

Cele mai bune jucării nu trebuie să fie cele mai scumpe sau cele mai ieftine. Iluzia pe care o nouă jucărie o generează unui copil nu prea are legătură cu preţul acesteia. Ceea ce este important de evaluat este raportul preţ-calitate. O jucărie care rezistă la manevrarea dură pe care este sigur că o va suferi este probabil o jucărie grozavă.

Chiar dacă aveţi mijloacele necesare pentru a umple viaţa copiilor dvs. cu jucării, credem că este mai bine să nu faceţi acest lucru, deoarece nu este nici necesar, nici sănătos. Acestea beneficiază copiii în multe feluri, dar în exces îşi pierd valoarea. Copiii se pot juca cu atât de multe lucruri în jurul lor, încât cel mai bine este să oferiţi jucării în momente importante pentru fiecare familie.