Eşti pregătită să devii mamă?
E puţin cam târziu să-ţi dai seama cât eşti de pregătită atunci când testul tău de sarcină îţi arată două liniuţe. Cu toate astea, cuplurile fără copii ar putea să folosească acest moment ca să vadă dacă acum e momentul sau dacă nu cumva e prea devreme. Nu poţi prezice nimic, dar copilul tău ar fi foarte fericit dacă...
Comunicarea e necesară
Baza relaţiei voastre este respectul reciproc şi onestitatea. Nu poţi să ignori, pur şi simplu, dorinţele partenerului tău şi eşti mai mult decât un material biologic care să producă pui vii. Astfel că, pentru a evita conflictul viitor şi neînţelegerile, ar trebui să discuţi cu partenerul tău câteva subiecte. În avans.
Echilibru
Uneori, copiii chiar pot vindeca rănile căsniciei voastre capacitând întreaga atenţie a părinţilor şi făcându-i să uite de certuri. Dar, de cealaltă parte, toate schimbările pe care le aduce în familie naşterea unui copil pot să înrăutăţească lucrurile. Copilul nu este un aducător de pace, dar, în mod cert merită să se fi născut într-o familie fericită.
Relaxează-te!
Poate că ai anumite aşteptări în privinţa, nu ştim..., a modului în care o să arate sau despre ce talente o să aibă. Dar ar trebui să înţelegi că bebeluşul tău nenăscut poate că n-o să se ridice la înălţimea aşteptărilor tale. Trebuie să-ţi iubeşti şi să-ţi accepţi copilul indiferent de ceea ce este.
E normal să-ţi faci griji
Un părinte cu totul lipsit de grijă e o specie rar întâlnită, dar nu te simţi lipsită de speranţă înainte chiar de a naşte. Dă-ţi la o parte ochelarii de cal, uită-te la imperfecţiunile tale şi fii gata să lucrezi la îndreptarea erorilor.
Nu e totul un parc de distracţii
Unele cupluri anticipează naşterea bebeluşului ca pe un proces de divertisment. O să vă distraţi, cu siguranţă, dar problemele şi grijile vin în acelaşi pachet. Putem numai să ne imaginăm impactul pe care-l va avea acesta asupra stării mintale a părinţilor săi.
Fii pregătită, dar nu exagera
Toţi copiii sunt profesionişti în crearea unui echilibru între cât pot fi de dulci şi de enervanţi deopotrivă. Când părinţii fericiţi devin mult prea dulci, e timpul pentru nişte senzaţii tari. Ştii? Nu trebuie să fii paraşutist profesionist ca să-ţi învingi teama de înălţime. Ei, aceleaşi reguli se aplică şi în sarcină. Nu trebuie să acţionezi înainte ca lucrurile să se întâmple.
Economisiţi!
După ce copilul s-a născut, cheltuielile pot să vă depăşească foarte uşor veniturile. Nişte economii făcute într-o manieră rezonabilă pot să îmbunătăţească situaţia. Copilul vostru va avea nevoie de mâncare bună şi de atenţie.