Relaţia dintre mama şi copil poate afecta greutatea celui mic

1 68599 original jpg jpeg

Copii care nu se află într-o relaţie bună cu mamele lor au un risc mai mare de a suferi de obezitate, în comparaţie cu cei care au o strânsă legătură cu mamele lor, potrivit unui studiu recent.

Neînţelegerile dintre mamă şi copil pot avea o serie de consecinţe asupra celui mic. Pe lângă faptul că lasă urme la nivel emoţional,o relaţie proastă poate duce la creşterea  greutăţii corporale.

În urma studiului realizat la Universitatea din Ohio,cercetătorii au ajuns la concluzia că slabele legături emoţionale dintre copii şi mamele lor pe parcursul copilăriei celor mici duce la creşterea riscului de a suferi de obezitate în adolescenţă.Cercetătorii au analizat felul în care mamele interacţionează cu copiii lor de-a lungul copilăriei celor mici,punând accent pe ataşamentul emoţional şi sentimentele copiilor în ceea ce priveşte siguranţa acestor în lipsa familiei. Cu cât un copil se simte mai nesigur din punct de vedere emoţional,cu atât acesta are un risc mai mare de a deveni obez în adolescenţă sau pe parcursul vieţii.Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că 26,1% dintre copiii care aveau o proastă relaţie cu mamele lor au ajuns obezi până la vârsta de 15 ani,în timp ce doar 13% dintre cei care aveau o strânsă legătură cu familia au deveni obezi în jurul aceleiaşi vârste.

Cauza care duce la apariţia unei astfel de consecinţe are legătură cu nivelul ridicat de stres. Astfel,copiii stresaţi pot avea probleme cu somnul şi cu modul de alimentaţie,doi dintre factorii care duc la apariţia obezităţii.