Antreuri deosebite pentru masa de Anul Nou. 3 reţete simple pentru cei mai pretenţioşi

30 decembrie 2023   Rețete

Cele mai aspectuoase antreuri se regăsesc pe masa dintre ani. Îţi propunem şi noi trei reţete pentru a-ţi uimi invitaţii sau pentru a le duce în dar celor cu care vei petrece Revelionul!

Ruladă cu morcovi

Ingrediente pentru patru porţii

1 kg carne tocată, de vită 

100 g pesmet 

1 ou 

50 g mozzarella 

sare 

piper 

4 morcovi 

30 ml ulei 

2 legături pătrunjel 

Cum să faci ruladă cu morcovi

Încingi uleiul și călești morcovii curățați și rași până se înmoaie ușor. Îi dai deoparte și-i lași la răcorit.

Amesteci carnea tocată, bine scursă, cu oul, pesmetul, mozzarella rasă, sare și piper, după gust.

Pui hârtie de copt într-o tavă și întinzi deasupra compoziția de carne. Așezi peste ea morcovii căliți și presari pătrunjel tocat.

Rulezi cu ajutorul hârtiei de copt și dai rulada la cuptor, la 170 °C, aproximativ o oră, până se rumenește ușor. 

Aperitiv cu avocado și creveți

Ingrediente pentru trei porţii

1 castravete mare 

3 avocado 

2 roșii cherry 

1 lime 

2 căței de usturoi 

sare 

pătrunjel 

12 creveți 

30 ml ulei 

boia de ardei, iute sau dulce 

Te-ar mai putea interesa: Superstiţii culinare la masa de Revelion: ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate

Mod de preparare

Încingi uleiul și călești un minut un cățel de usturoi pisat, apoi adaugi creveții și condimentezi cu sare și boia de ardei, iute sau dulce, după gust. Îi lași cinci minute să se rumenească, apoi îi dai deoparte. 

Pentru guacamole, toci mărunt roșiile cherry și le scurgi, apoi le amesteci cu pulpa de avocado pasată, zeama de lime, pătrunjel tocat, cățelul de usturoi pisat și condimentezi cu sare, după gust.

Feliezi castraveții, în bucăți de circa doi centimetri, și pui deasupra câte o lingură de guacamole și un crevete. 

Salată festivă

Ingrediente pentru patru porţii

150 g orez cu bobul lung 

150 g somon afumat 

150 g porumb, din conservă 

50 g brânză cheddar 

50 g maioneză 

1 ceapă roșie 

sare 

Vezi și: Salată de crudităţi

Mod de preparare

Fierbi orezul în apă cu sare, până când se umflă, însă fără ca boabele să se lipească unele de altele. Îl dai deoparte și-l lași la răcit. Aşezi pe o tavă o formă rotundă de tort, cu inel detașabil.

Pui un strat de orez, ceapa roșie tăiată cubulețe, maioneza, porumbul scurs, somonul tocat, brânza rasă și deasupra pui orezul rămas. Decorezi după imaginație și dai la rece peste noapte. 

Mai multe