Antreuri deosebite pentru masa de Anul Nou. 3 reţete simple pentru cei mai pretenţioşi
Cele mai aspectuoase antreuri se regăsesc pe masa dintre ani. Îţi propunem şi noi trei reţete pentru a-ţi uimi invitaţii sau pentru a le duce în dar celor cu care vei petrece Revelionul!
Ruladă cu morcovi


Ingrediente pentru patru porţii
1 kg carne tocată, de vită
100 g pesmet
1 ou
50 g mozzarella
sare
piper
4 morcovi
30 ml ulei
2 legături pătrunjel
Cum să faci ruladă cu morcovi
Încingi uleiul și călești morcovii curățați și rași până se înmoaie ușor. Îi dai deoparte și-i lași la răcorit.
Amesteci carnea tocată, bine scursă, cu oul, pesmetul, mozzarella rasă, sare și piper, după gust.
Pui hârtie de copt într-o tavă și întinzi deasupra compoziția de carne. Așezi peste ea morcovii căliți și presari pătrunjel tocat.
Rulezi cu ajutorul hârtiei de copt și dai rulada la cuptor, la 170 °C, aproximativ o oră, până se rumenește ușor.
Aperitiv cu avocado și creveți


Ingrediente pentru trei porţii
1 castravete mare
3 avocado
2 roșii cherry
1 lime
2 căței de usturoi
sare
pătrunjel
12 creveți
30 ml ulei
boia de ardei, iute sau dulce
Te-ar mai putea interesa: Superstiţii culinare la masa de Revelion: ce mâncăruri simbolizează banii şi aduc prosperitate
Mod de preparare
Încingi uleiul și călești un minut un cățel de usturoi pisat, apoi adaugi creveții și condimentezi cu sare și boia de ardei, iute sau dulce, după gust. Îi lași cinci minute să se rumenească, apoi îi dai deoparte.
Pentru guacamole, toci mărunt roșiile cherry și le scurgi, apoi le amesteci cu pulpa de avocado pasată, zeama de lime, pătrunjel tocat, cățelul de usturoi pisat și condimentezi cu sare, după gust.
Feliezi castraveții, în bucăți de circa doi centimetri, și pui deasupra câte o lingură de guacamole și un crevete.
Salată festivă
Ingrediente pentru patru porţii
150 g orez cu bobul lung
150 g somon afumat
150 g porumb, din conservă
50 g brânză cheddar
50 g maioneză
1 ceapă roșie
sare
Vezi și: Salată de crudităţi
Mod de preparare
Fierbi orezul în apă cu sare, până când se umflă, însă fără ca boabele să se lipească unele de altele. Îl dai deoparte și-l lași la răcit. Aşezi pe o tavă o formă rotundă de tort, cu inel detașabil.
Pui un strat de orez, ceapa roșie tăiată cubulețe, maioneza, porumbul scurs, somonul tocat, brânza rasă și deasupra pui orezul rămas. Decorezi după imaginație și dai la rece peste noapte.