Aperitive festive. 3 idei pentru meniul de final de an

Minitartele şi tartinele sunt preparate ușoare şi modalitatea perfectă de a începe o petrecere. Dacă nu ştii care ar putea fi cele mai potrivite rețete de aperitive pentru o petrecere cu familia sau cu prietenii, avem 3 propuneri pentru tine!

image

Toată lumea iubește gustările rapide şi savuroase, tartinele perfecte pentru a încălzi la vorbă pe cei adunaţi la masă. Aceste rețete de aperitive reprezintă biletul tău pentru a fi o gazdă iubită. Rezervă suficient timp pentru aperitive! Cu acestea deschizi masa şi vor fi apreciate dacă sunt diferite de cele clasice.

Dacă vei găzdui o cină de Revelion, atunci este timpul să începi deja să planifici meniul. Poate că ai deja câteva sticle de șampanie şi ai început să te uiți la decorațiuni de Revelion pentru petrecere, dar ai nevoie de cele mai bune reţete pentru antreuri. Încearcă şi aceste trei reţete!

Minitarte cu avocado

6 porții / 1 h / dificultate medie 

Ingrediente 

Pentru minitarte: 

375 g făină 

100 g unt 

10 ml oțet 

25 ml apă 

1 praf de sare 

Pentru umplutură: 

250 g brânză de capră 

45 g smântână 

50 g parmezan 

1 avocado 

1 praf de sare 

100 g somon afumat 

 Mod de preparare

Pentru minitarte, amesteci untul rece, tăiat cubulețe, cu făina combinată cu sarea până când capătă o consistență nisipoasă. Adaugi oțetul, apa și omogenizezi până când nu se mai ține aluatul de degete. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puțină apă. Îl înfășori în folie alimentară și-l dai la rece o jumătate de oră.  

Îl împarți apoi în bucăți mici, pe care le așezi în forme de minitarte, inclusiv pe margini. Le dai la cuptor, la 200 °C, pentru aproximativ 15 minute, până se rumenesc. Le scoți și le lași la răcit. 

Pentru umplutură, mixezi brânza de capră cu smântâna și parmezanul. Adaugi apoi avocado-ul și condimentezi cu sare, după gust. Umpli cojile de minitarte și pui deasupra o fâșie de somon afumat. Decorezi după imaginație. 

image

Porcușori cu crenvuști

4 porții / 2 h / dificultate medie 

Ingrediente 

500 g făină 

350 ml lapte cald 

10 g drojdie prospătă 

1 praf de sare 

250 g crenvuști groși 

stafide 

1 ou

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în puțin lapte cald, adaugi puțină făină, o lingură de zahăr, omogenizezi și lași maiaua să crească până își dublează volumul. Adaugi făina cernută, un praf de sare și torni treptat laptele cald. Frămânți până când nu se mai prinde aluatul de degete, aproximativ 10 minute. Îl acoperi și-l lași să crească, la temperatura camerei, până își dublează volumul. Împarți aluatul în bucăți egale, din care formezi bilețe de dimensiunea unei mingi de tenis.   

Te-ar mai putea interesa: Aperitive de sezon: Biluţe cu brânză şi nuci

Tai capetele crenvuștilor, pe care le păstrezi, iar crenvuștii îi feliezi în bucăți de doi-trei centimetru. Pui câte o bucată de crenvuști în fiecare bilă de aluat, iar din capetele crenvuștilor și stafide faci ochii și urechiușele porcușorilor. Le așezi într-o tavă tapetată. Lași la crescut un sfert de oră, apoi ungi fiecare bilă cu oul bătut și dai tava la cuptor, la 200 °C, aproximativ 50 de minute, până se rumenesc. La final, faci două găuri în crenvuști pentru a finisa nasul porcușorilor. 

image

Tartine cu somon

6 porții / 2 h / dificultate medie 

Ingrediente 

Pentru blat: 

6 ouă 

400 g spanac congelat 

100 ml ulei 

400 g făină 

1 plic praf de copt 

sare 

Pentru cremă: 

600 g cremă de brânză 

100 ml smântână 

300 g somon afumat 

sare 

Mod de preparare

Decongelezi spanacul, apoi îl storci. Mixezi ouăle cu un praf de sare până își dublează volumul, apoi încorporezi făina amestecată cu praful de copt și uleiul. La final adaugi spanacul pasat. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt și torni jumătate din compoziție. O dai la cuptor, la 180 °C, aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii. Lași blatul la răcit. Între timp, prepari și restul de compoziție. Tai ambele blaturi în jumătate, pe lung, după ce s-au răcit complet. 

Vezi și: Măsline în foitaj, reţeta rapidă pentru aperitiv

Pentru cremă, mixezi crema de brânză cu smântâna și sare, după gust. Toci somonul afumat. Întinzi o treime din cremă peste prima felie de blat, presari bucăți de somon, pui altă foaie de blat și repeți până când termini ingredientele, deasupra fiind o foaie de blat. Decorezi după imaginație. 

FOTO: Shutterstock



Recente

Rulada cu nuci si scortisoara  Sursa foto shutterstock 1679665513 jpg
slabit jpg
detergent de spalat rufe jpg
fasole alba uscata jpg
Supa rece de legume, Sursa foto shutterstock 668899363 jpg
Cafea sau ceai  Sursa foto shutterstock 2195838791 jpg
imbatranirea prematura este accelerata de felul in care bei apa jpg
Prajitura cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1038045298 jpg
Lasagna cu spanac  Sursa foto shutterstock 362034866 jpg
Exercitii Pilates care iti subtiaza talia  Sursa foto shutterstock 610194995 jpg
ulei de masline jpg
Poza de cover  Care sunt principalele aspecte intalnite la copiii cu tulburare de spectru autist  Iata ce trebuie sa cunosti despre acestea! Copil cu TSA, terapeut, cabinet jpg
gradinarit  jpg
Gogosi cu mas si scortisoara  Sursa foto shutterstock 318892187 jpg
Felul in care dormi conteaza jpg
Ce provoaca manacarimi ale pielii  Sursa foto shutterstock 1169648437 jpg
Placinta cu spanac si branza  Sursa foto shutterstock 1074532910 jpg
pisică albă  foto   Shutterstock jpg
Briose cu mere  sursa foto shutterstock 1468526849 jpg
bicicleta, sala de fitness jpg