Ardei jalapeno pane. Savurează gustul picant al toamnei

19 septembrie 2020   Rețete

Este unul dintre cei mai cunoscuţi ardei iuţi din lume. Jalapeno îşi are originea în statul mexican Veracruz, unde a fost cultivat în mod tradiţional. Acum, această legumă este de fapt o varietate de chilli verde, care se regăseşte în toate bucătăriile lumii. Iată un preparat savuros pentru cei care apreciază gustul picant.

Ingrediente:

 2 ouă

12 ardei jalapeno

200 g cremă de brânză

100 g făină

sare

piper

100 g pesmet

ulei, pentru prăjit

Mai citeşte şi: Clătite cu ceapă verde

Mod de prepare:

Spală  ardeii  jalapeno,  taie-i  pe jumătate, pe  lung, apoi cu un cuţit subţire îndepărtează cotoarele, seminţele  şi  nervurile,  dar lasă codiţele. Umple fiecare jumătate cu cremă de brân-ză,  apoi  dă-le  la  frigider  30 de minute.Bate  ouăle  cu  sare  şi  pi-per, după gust.. Trece fiecare ardei  prin  făină,  ou  şi  pes-ment, apoi prăjeşte-i în baie de  ulei,  la  foc  mediu,  până se rumenesc. Serveşte-i calzi, cu sosul preferat.

Mai citeşte şi: Budincă de dovlecei cu pui 

Sursă foto: Shutterstock

Mai multe