Clătite cu ceapă verde

2 shutterstock 657893320 jpg jpeg

Clătitele cu ceapă verde sau Jijimi sunt atât de gustoase încât vei mai cere o porţie!

Ingrediente 

  • 200 g făină 
  • 300 ml apă 
  • 3 ouă 
  • 2 legături ceapă verde 
  • 50 g seminţe susan
  • 2 linguri ulei vegetal 
  • sare, după gust
  • piper, după gust 

Pentru sos

  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri oţet sau zeamă de lime
  • seminţe de susan
  • ½ linguriţă zahăr

macheta cpb jpg jpeg

Mod de preparare

Într-un bol mare, cerni făina cu sare, apoi spargi ouăle şi amesteci cu telul. Torni treptat apa şi amesteci în continuare până obţii o compoziţie de clătite, cu o textură mai groasă. Cureţi, speli şi tai în bucăţi de 1-2 cm firele de ceapă verde, cu tot cu frunze. Încingi uleiul într-o tigaie şi le căleşti câteva minute, la foc potrivit. Presari seminţele de susan şi asezonezi cu sare şi piper după gust. Torni compoziţia de clătite peste ceapa verde din tigaie. Prăjeşti pe ambele părţi câteva minute, până se rumeneşte. Pentru sos, amesteci toate ingredientele. Serveşti clătita porţionată cu sosul picant.

FOTO Shutterstock.com