Ardei umpluţi şi pâinici crocante

19 noiembrie 2017   Rețete

E o reţetă savuroasă, care se prepară uşor. Combinaţia de ingrediente îţi va încânta simţurile!

Dificultate mediePreparare 2 h4-5 PORŢII

Ai nevoie de

Pentru umplutură

10 ardei graşi

500 g carne de porc tocată

150 g orez

2 ouă

1 lingură muştar

cimbru proaspăt

1 ceapă tăiată mărunt

ulei

sare

piper

foi de dafin

1 lingură pesmet

Pentru sos

5-6 roşii

1 ceapă tăiată mărunt

foi de dafin

1 lingură ulei

50 ml suc de roşii

sare

Pentru chifle

500 g făină

25 g drojdie proaspătă

250 ml apă călduţă

zahăr

sare

rozmarin, după gust

Mod de preparare

Pasul 1

Speli ardeii, le tai codiţele, pe care le păstrezi, apoi le îndepărtezi nervurile şi seminţele. Într-un vas amesteci carnea tocată, pesmetul, orezul, ceapa, muştarul, ouăle, apoi adaugi sare, piper şi cimbru, după gust. Cu această compoziţie umpli ardeii.

Pasul 2

Separat, într-o tavă, tai roşiile cubuleţe, adaugi ceapa mărunţită, uleiul, sucul de roşii şi sarea. Pui foi de dafin, după gust.

Pasul 3

Peste sosul de roşii aşezi ardeii umpluţi şi îi acoperi cu căpacul păstrat. Îi dai la cuptor aproximativ 60 de minute.

Pasul 4

Pentru chifle, amesteci drojdia cu puţină apă călduţă, făină şi zahăr. Laşi la crescut. Între timp, cerni făina în care pui maiaua, restul de apă şi sare. Frămânţi bine şi laşi la crescut. Presari făină pe o planşetă, rupi bucăţele din aluat, mai frămânţi puţin şi formezi pâinicile mici pe care le asezonezi cu rozmarin. Le dai la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o oră.

Mai multe