Ardei umpluţi de post

Ai nevoie de 10 ardei graşi, 250 g orez, 2 morcovi, 2 cepe, 1 legătură pătrunjel, 1 pahar suc de roşii, 1 pahar de apă, ulei, sare, piper
Cum se prepară
Tai ceapa cubuleţe,morcovii îi dai prin răzătoare şi pui totul într-o tigaie încinsa cu ulei. Le căleşti aproximativ 10 minute. Între timp,speli orezul,îl pui într-o cratiţă,îl acoperi cu apă şi-l fierbi,amestecând continuu pâna când se absoarbe toată apa. Amesteci compoziţia din tigaie cu orezul,condimentezi cu sare,piper şi adaugi pătrunjelul tăiat mărunt. Laşi compoziţia la răcorit.Speli ardeii,îi cureţi de seminţe şi îi umpli cu amestecul de orez cu legume. Aşezi ardeii umpluţi într-un vas,apoi torni peste ei paharele cu suc de roşii şi cu apă. Pui ceaunul pe foc,iar când începe să clocotească,îl dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 50 de minute.
6 porţii
Preparare 90 minute
Dificultate medie