Budincă cu ardei, brânză şi ciuperci, simplu de făcut

14 noiembrie 2017   Rețete

În zilele în care nu ai energie să găteşti ceva complicat, această budincă este gata în scurt timp şi foarte gustoasă.

Ai nevoie de

Pentru aluat

250 g făină

140 g unt

2-3 linguri lapte

1 gălbenuş

1 praf de sare

Pentru umplutură

1 ceapă

250 g brânză de vaci, bine scursă

150 g ciuperci

1 ardei

3 ouă

2-3 linguri smântână

1 lingură făină

2 linguri ulei

Mod de preparare

Frămânţi făina cu untul rece, tăiat cubuleţe, până când obţii o consistenţă sfărâmicioasă. Adaugi gălbenuşul, apa, sarea şi omogenizezi. Înfăşori aluatul în folie şi-l dai la frigider 30 de minute.

Cureţi ceapa , o toci, o căleşti în ulei încins până când se rumeneşte, apoi adaugi ciupercile tăiate. Le ţii la foc mediu până când scade zeama lăsată, apoi dai deoparte şi laşi la răcorit. Combini făina cu smântâna şi ouăle, adaugi ardeiul tocat, brânza şi legumele călite.

Întinzi o foaie din aluat, pe care o aşezi într-o tavă, inclusiv pe margini. Pui umplutura, nivelezi şi dai tarta la cuptor până când se rumeneşte uşor pe deasupra.

Mai multe