Budincă cu vişine

1 iunie 2018   Rețete

 E sezonul vişinelor şi cireşelor aşa că de ce să nu profităm de ele pentru a prepara cele mai bune deserturi? Budinca cu vişine este propunerea noastră de azi. 

Dificultate: medie / Preparare: 2 h / 1 TAVĂ

Ai nevoie de

250 g vişine

150 g unt

6 ouă

200 g zahăr pudră

2 pliculeţe zahăr vanilat

coaja de la 1 lămăie bio

50 g făină

50 g pesmet

2-3 linguri zahăr pudră, pentru ornat

Mod de preparare

Speli vişinele, le scoţi sâmburii şi le scurgi.

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci untul spumă, apoi adaugi gălbenuşurile şi cele două tipuri de zahăr şi amesteci bine. Torni pesmetul şi făina în ploaie, amestecând continuu, apoi adaugi coaja de lămâie.

Pui vişinele într-o tavă tapetată şi răstorni peste ele aluatul Baţi albuşurile spumă tare, apoi le încorporezi în compoziţie. Dai la cuptorul încălzit circa 1 oră. După ce s-a răcit, o ornezi cu zahăr pudră.

Mai multe