Budincă de cartofi cu ouă
O reţetă mai deosebită, dar numai bună de preparat în această perioadă.
Ai nevoie de
600 g cartofi7 ouă crude4 ouă fierte1 ardei gras3 linguri caşcaval ras100 g mazăre fiartă50 g kaizer2-3 linguri uleisareridichi de lunăsalată verde
Mod de preparare
Fierbi cartofii în apă cu sare până încep să se înmaoie, fără însă să fie fierţi complet. Îi scurgi, îi laşi la răcorit şi-i descojeşti, apoi îi zdrobeşti. Tai kaizerul şi-l rumeneşti în ulei, apoi îl scurgi de excesul de grăsime. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sare. Adaugi gălbenuşurile peste cartofi, pui kaizerul, ardeiul tăiat, caşcavalul, mazărea şi omogenizezi compoziţia. La final, pui albuşurile şi amesteci cu mişcări de jos în sus.
Aşezi hârtie de copt într-o tavă cu pereţii înalţi. Torni un sfert din compoziţie, apoi aşezi, una după alta, jumătăţi de ouă fierte. Adaugi restul de amestec şi dai budinca la cuptor 40-50 de minute. O decorezi cu ridichi şi cu salată, după imaginaţie.