Cea mai delicioasă reţetă de papanaşi cu dulceaţă de vişine
Este desertul copilăriei, iar gustul nu poate fi confundat, mai ales dacă este preparat după o reţetă originală. Papanaşii cu brânză, smântână şi dulceaţă de vişine îţi vor răsfăţa papilele gustative ori de câte ori alegi să-i faci. Încearcă-i în această variantă şi bucură-te de o experienţă culinară savuroasă!
Ingrediente:
- 250 de grame de brânză de vaci bine scursă de zer,
- 230-250 grame făină,
- 1 linguriţă rasă de sare,
- 1 linguriţă de scorţişoară,
- 1 linguriţă de praf de copt,
- 1 plic de zahăr vanilat (eu am pus zahăr vanilat brun, cu vanilie naturală),
- 2 ouă întregi,
- opţional, coajă rasă de lămâie.
- dulceaţă de vişine
- ulei
Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post
Mod de preparare:
Într-un castron se pune brânză, se adaugă sarea, zahărul vanilat şi scorţişoară (dacă adăugaţi şi coajă rasă de lămâie, acum e momentul). Se adaugă şi o linguriţă de praf de copt.
Se mărunţeşte totul cu furculiţă şi se omogenizează, apoi se adaugă cele două ouă.
Se omogenizează ouăle şi brânză, se adaugă făînă şi se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se ia la frământat.
Cantitatea finală de făînă absorbită poate să varieze uşor în funcţie de mărimea ouălor, de gradul de umiditate al brânzei şi de puterea de a îngloba lichid a făinii.
Mie mi-au intrat întotdeauna între 230-250 de grame, uneori a fost nevoie de o lingură în plus pentru a obţine un aluat care nu nu trebuie să se lipească de mâini, dar nici nu trebuie să fie tare. Se presară planul de lucru cu făînă pentru că aluatul să nu se lipească.
Aluatul se împarte în 5 bucăţi mărişoare, pentru papanaşi, şi 5 bucăţi mai mici pentru binecunoscutul moţ (repet, se pot face din aceeaşi cantitate 6 papanaşi chiar indestulatori).
Bucăţile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc şi cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură care se lărgeşte uşor, permiţând papanaşilor se se facă bine în interior în timpul prajirii.
Citeşte şi: Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni
Pentru prăjit, ideal este un vas de fontă. Se toarnă în vasul ales uleiul (trebuie să aibă o adâncime în vas de cel puţîn 5-6 cm.) şi se încinge pe foc potrivit până când o bucăţică mică de aluat plonjată în vas formează imediat bule de aer în jurul ei şi pluteşte deasupra uleiului, apoi se micşorează focul. Se prăjesc pe rând papanaşii până când se rumenesc.
Se scot pe hârtie absorbantă, îndepărtând uleiul în exces.
Se servesc papanaşii calzi, înecaţi în smântână şi garnisiţi cu dulceaţă, scrie stiriactuale.net.