Chec cu banană şi glazură, cel mai savuros desert
Există foarte multe reţete de checuri, dar checul cu banană este unul dintre preferatele mele. Este pufos, delicios şi, mai presus de toate, îl poţi prepara în mai puţin de o oră. Iată care este reţeta checului cu banană!
Ai nevoie de:
Pentru chec
- 3 banane coapte (decojite)
- 1/3 ceaşcă de unt topit
- 1/3 ceaşcă de lapte acru
- ½ ceaşcă de zahăr
- 1 ½ ceaşcă de făină albă
- 1 ou
- 1 lingură de bicarbonat de sodiu
- 1 linguriţă de extract de vanilie
- 1 ceaşcă de nuci (zdrobite)
- puţină sare
Pentru glazură
- 4 linguri de zahăr
- 1 lingură de unt topit
- 1 lingură de lapte
- 1 lingură de extract de vanilie
Cum prepari checul:
Preîncălzeşte cuptorul la 350 de grade.
Într-un vas mare, amestecă bananele folosind o furculiţă. Peste pasta obţinută adaugi untul topit, bicarbonatul de sodiu, zahărul, laptele acru şi vârful de cuţit de sare. Amestecă şi apoi adaugă oul întreg, extractul de vanilie, nucile şi făina. Continuă să amesteci până cnd compoziţia devine omogenă.
Pregăteşte o tavă, pe care o tapetezi cu ulei şi făină. Toarnă compoziţia în tavă, după care se dă la cuptor pentru coacere. Las-o aproximativ 60 de minute.
Cum prepari glazura:
Într-un castron mic, pune zahărul, untul, laptele şi extractul de vanilie, apoi amestecă-le cu o lingură. Glazura obţinută se toarnă peste chec, dar numai după ce s-a răcit. Poţi decora checul cu nişte felii de banană caramelizate.
Credit foto: www.fustany.com