Colecţia „24 de reţete“ Checuri dulci şi sărate
Cumpără începând de mâine revista „Click! pentru femei“ împreună cu cartea Laurei Adamache, „Checuri dulci şi sărate“, la preţul special de 12, 99 lei.
Checurile pot fi o soluţie la-ndemână atât pentru aperitiv,cât şi pentru desert. Checurile sărate,cu brânză şi legume,vor atrage privirile invitaţilor,în timp ce checurile dulci sunt cel mai bun mod de a încheia o masă delicioasă. Descoperă în cartea Laurei Adamache 24 de reţete de checuri potrivite pentru orice ocazie.
Chec rapid cu iaurt şi lămâie
De ce ai nevoie
225 g făină
3 ouă
150 ml iaurt cu aromă de lămâie
75 ml ulei
140 g zahăr
¾ plic praf de copt
1 lămâie
1 plic zahăr vanilat
Cum se prepară
1. Într-un vas de plastic amestecăm ouăle,zahărul şi zahărul vanilat până când se omogenizează.
2. Adăugăm iaurtul şi uleiul şi amestecăm.
3. Adăugăm coaja de lămâie rasă şi,la sfârşit,făina amestecată cu praful de copt,cernută ulterior printr-o sită deasă.
4. Adăugăm aluatul într-o formă tapetată cu unt/ulei şi făină.
5. Coacem checul în cuptorul preîncălzit la 180°C,pentru cca 30 minute.
6. Lăsăm checul să se răcească câteva minute în formă,apoi îl răsturnăm pe un grătar şi,după ce s-a răcit complet,îl servim pudrat cu zahăr pudră vanilat.