Cheesecake cu piersici, desertul complet

11 februarie 2018   Rețete

Cheesecake-ul este prăjitura ideală când ţi-e poftă de ceva dulce! Îţi propunem o reţetă inedită, cu piersici, de încercat în zilele de weekend!

Ai nevoie de

Pentru aluat

150 g făină

1 linguriţă zahăr

1 praf sare

1 lingură apă rece

1 ou

90 g unt

Pentru umplutură

500 g brânză de vaci

4-5 linguri smântână

4-5 ouă

200 g zahăr

40 g făină

1 plic zahăr vanilat

2-3 piersici, din compot

Mod de preparare

Pentru aluat, omogenizezi făina cu zahărul, sarea, apa rece, oul şi untul. Frămânţi şi pui la frigider aluatul cel puţin 2 ore. Întinzi aluatul potrivit de gros, îl aşezi într-o formă termorezistentă, tapetată. Îl înţepi din loc în loc. Pentru umplutură, amesteci brânza cu smântâna, ouăle, zahărul şi făina, iar la final adaugi zahărul vanilat. Răstorni umplutura peste aluat. Deasupra aşezi jumătăţi de piersici bine scurse. Dai tava la cuptor până se rumeneşte uşor.

Mai multe