Ciocănele de pui cu ciuperci
O reţetă apetisantă, ciocănelele de pui cu ciuperci sunt foarte uşor de făcut.
Ai nevoie de
5 ciocănele de pui
200 g ciuperci
3 căţei de usturoi
1 ceapă
1 morcov
1 praz
4-5 linguri ulei
boabe de piper
piper
sare
1 lingură făină
200 ml apă fierbinte
2-3 linguri suc de roşii
Mod de preparare
Condimentezi ciocănelele de pui cu sare şi piper, după gust, apoi le căleşti în ulei până se rumenesc pe toate părţile. Adaugi morcovul feliat, prazul şi ceapa tocate, acoperi şi laşi până când se înmoaie legumele.
Torni apa fierbinte, adaugi boabele de piper, usturoiul zdrobit, acoperi şi laşi să fiarbă până se pătrunde carnea. Omogenizezi făina cu sucul de roşii şi răstorni amestecul în cratiţă, împreună cu ciupercile. Acoperi şi mai laşi să fiarbă, până se îngroaşă şi scade puţin sosul.
2 porţii
Preparare 1 h
Dificultate medie
Sursa foto: epicurious.com