Pui cu legume la tigaie

1 55858 original jpg jpeg

Ai nevoie de: 1 piept de pui, 1 dovlecel, 1 ceapă, 2 căţei usturoi, 1 roşie, 200 g mazăre, 100 g năut, pătrunjel, sare, piper, cimbru, 50 ml ulei, 1 cartof, 1 lămâie

Cum se prepară

Laşi năutul la înmuiat peste noapte,apoi îl fierbi aproximativ 30 de minute. Cureţi cartoful,îl tai cubuleţe şi îl pui la fiert în apă cu puţină sare. Speli carnea,o dezosezi,îndepărtezi pieliţa şi o tai cubuleţe. Încingi uleiul într-o tigaie şi laşi carnea să se rumenească 5 minute. Presari sare şi piper. Speli legumele.

Adaugi în tigaie ceapa tăiată julien,felii de dovlecel tăiat pe jumătate,roşia în bucăţi,mazărea,usturoiul feliat,cartoful şi năutul. Presari cimbru,sare şi piper,după gust. Laşi la foc mic,20-25 de minute. Serveşti cald,cu pătrunjel proaspat presărat pe deasupra. Pentru un gust mai intens,poţi stropi preparatul cu zeamă de lămâie.

Ingrediente pentru 2 porţii

Preparare:60 de minute

Dificultate:mică