Ciorba de burtă care are un gust desăvârşit. Ingredintul secret din această reţetă

30 august 2019   Rețete

Ciorba de burtă este considerată de mulţi o adevărată delicatesă, astfel că puţine gospodine se încumetă să o prepare. Reţete sunt numeroase, însă aceasta aduce un plus de gust şi savoare ciorbei printr-un ingredient secret.

Ce trebuie să cumperi în plus pentru acest preparat? Pe lângă burta de vită, de preferat nefiartă, pentru a obţine gustul perfect, ia şi un picior de porc, pe cae să-l pui la fiert. Veţi mânca cel puţin două porţii la o masă, tu şi familia ta!

Citeşte şi: Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă, de post

Ingrediente pentru reţeta de ciobă de burtă:

● 1 kilogram de burtă de vită nefiartă,

● o bucată bună de carne de vita şi un os de vită,

● un picior de porc,

● un ardei mare roşu,

● 2 morcovi,

● o bucată de ţelină şi de păstrânac şi 2 tije de ţelină,

● câteva boabe de piper,

● 300 mililitri de iaurt gras,

● câţiva căţei de usturoi,

● o jumătate de ardei murat în oţet,

● 2 foi de dafin,

● 2-3 gălbenuşuri de ou,

● câteva fire de leuştean.

Citeşte şi: Ardei umpluţi, reţeta măicuţelor de la Mănăstirea Prislop

Mod de preparare reţeta de ciorbă de burtă:

Spălaţi bine burta şi carnea şi puneţi-le la fiert împreună cu legumele, adăugând de la început puţină sare, boabele de piper şi aproximativ 4 litri de apă. După ce carnea a fiert bine, strecuraţi supa obţinută şi puneţi-o din nou la fiert, adăugând burta tăiată feliuţe şi 1-2 foi de dafin. Dupa ce a clocotit câteva minute, adăugaţi usturoiul, care trebuie să fie pisat bine, până când obţineţi o pastă.

După ce puneţi usturoiul, mai lăsaţi un pic până dă din nou în clocot, iar apoi închideţi focul. Apoi, adăugaţi imediat  ardeiul din oţet tăiat fâşii subţiri şi o jumătate de morcov fiert dat pe răzătoarea mică.

Separat într-un bol bateţi iaurtul cu gălbenuşurile şi adaugaţi-le în ciorbă când aceasta s-a răcorit. Dregeţi preparatul cu sare, iar mai apoi puneţi 1-2 linguri de oţet în care au fost muraţi ardeii iuţi şi turnaţi peste 2 linguri de ulei în a fost călit câteva minute morcovul crud dat pe răzătoare. Acesta îi va da ciorbei de burtă o culoare nemaipomenită.

Ciorba de burtă se serveşte caldă cu o bucată de pâine şi cu ardei iute. La final mai puteţi adăuga şi puţin leuştean care a fost mărunţit în prealabil.

Sursă: reţete-gustoase.ro

Mai multe