Orez cu roşii şi dovlecei la cuptor, o reţetă delicioasă, de post
Vara este, fără doar şi poate, sezonul legumelor şi al fructelor, motiv pentru care dacă nu mai ştii ce să găteşti îţi recomandăm această reţetă cu legume şi orez, pe care o poţi găti şi acum, în timpului postului.
Pentru a pregăti această reţetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- trei dovlecei
- patru roşii mari
- cimbru
- o cană cu orez
- 150 de grame de măsline negre
- trei-patru căţei de usturoi
- frunze de busuioc
- ulei
- sare, piper, după gust
- supă de legume
Mod de preparare:
Fierbe orezul urmând instrucţiunile de pe ambalaj, iar apoi spală bine dovleceii şi roşiile, pe care trebuie să le tai apoi sub formă de felii subţiri.
Într-o tavă mare, încăpătare, aşează orezul fiert într-o tavă, după care adaugă câte o felie de dovlecel cu una de roşii, până le termini.
Adaugă apoi măslinele, cu sau fără sâmburi, după preerinţe, căţeii de usturoi tăiaţi felii, dar şi cimbru, frunzele de busuioc mărunţite bine şi sare şi piper.
Stropeşte totul cu ulei şi lasă la cuptor timp de 25 de minute. În cazul în care e nevoie, mai adaugă puţină supă de legume.
Lasă totul la cuptor până când legumele vor fi rumenite frumos.
Poftă bună!
Sursa: culinar.bzi.ro